Politic

Situația Centrului de îngrijire și asistență Olteni s-a îmbunătățit, spun autoritățile

Situația Centrului de îngrijire și asistență Olteni a fost rediscutată în cadrul conferinței de presă susținută astăzi de Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, căruia i s-a alăturat și vicepreședintele Adrian Florescu. Potrivit afirmațiilor celor doi, situația s-a îmbunătățit și s-au luat anumite măsuri, în special după preluarea conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman de către Florinel Dragomirescu.

Una dintre măsurile cunoscute deja este înființarea unei comisii de specialitate privind evaluarea beneficiarilor, despre care Adrian Gâdea spune că există progrese în acest caz: “Zilele trecute, erau în jur de 25 de beneficiari evaluați. Sunt convins că astăzi numărul este mult mai mare. În paralel, noul director general s-a deplasat și se deplasează pe la celelalte centre pentru a identifica locuri disponibile, astfel încât, dacă, în urma evaluării, rezultă că un număr de persoane trebuie să fie transferat către alte instituții, să găsim aceste locuri disponibile.

Pe de altă parte, s-a făcut și o comisie privind cercetarea administrativă, care a început să funcționeze. Să vedem dacă, pe lângă conducerea instituției care a fost schimbată, și alte persoane de la Olteni sau din cadrul Direcției, raportat la atribuțiile din fișa postului, dacă și-au făcut sau nu treaba. După ce o să fie făcută această cercetare administrativă, o să fie întocmit raportul, în funcție de care o să fie dispuse măsurile”.

“În acest moment, sunt echipe de lucrători, de constructori, care lucrează deja acolo, din informațiile pe care le am. Cei care trebuiau să beneficieze de alt nivel de asistență de specialitate, au fost transferați în centre în care puteau să primească această asistență de specialitate. În momentul de față, s-au schimbat condițiile de tratament pentru ei. Mai mult, acel centru nu este autorizat; îi expiră autorizarea pe 18 august și, ca să putem să obținem reautorizarea, trebuie să facem clar investiții acolo”, a declarat Adrian Florescu, tot pe același subiect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.