Eveniment

Sistemul Ro-Alert, testat în perioada 18 – 30 iulie

Sistemul de avertizare a populației Ro-Alert va fi supus în perioada 18 – 30 iulie unor testări specifice, atât la nivel național, cât și la nivel județean și local.

Pentru a putea recepționa mesajele difuzate în situații de urgență prin intermediul sistemului RO-Alert, cetățenii trebuie să ia măsuri de configurare a telefoanelor mobile, acest lucru fiind posibil accesând site-ul www.ro-alert.ro, secțiunea #Configurare_telefon, unde, în funcție de operatorul de telefonie și modelul telefonului, se pot activa opțiunile solicitate.

Secțiunea „Configurare telefon” asigură informații complete despre modul de configurare a telefoanelor mobile în toate rețelele, astfel încât publicul să poată recepționa mesajul pe telefonul mobil de care dispune. Sistemul utilizează infrastructurile rețelelor operatorilor de comunicații mobile din România.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.