Sport

Sinteza ședinței cu delegații echipelor de Liga a IV-a

Asociația Județeană de Fotbal Teleorman a convocat o ședință cu delegații echipelor din Liga a IV-a, în vederea reluării competiției județene de elită. S-au prezentat marți, 21 februarie, la Casa Sindicatelor din Alexandria, 14 dintre reprezentanții echipelor, singura absență fiind cea a celor de la CS Nanov.

Cei prezenți au afirmat că bazele sportive sunt se prezintă în condiții bune, iar parțial terenurile sunt acoperite de zăpadă, însă până pe 4 martie nu se pune problema ca vreun teren să fie impracticabil.

Președintele AJF Teleorman, Stan Prodan, i-a pus în temă pe delegați cu privire la măsurile adoptate în cadrul întrunirii tuturor AJF-urilor din țară, care a avut loc la Poiana Brașov, în luna ianuarie. S-a discutat, la acest punct de pe ordinea de zi, despre pachetul legislativ propus în vederea finanțării structurilor sportive de către autoritățile locale, dar s-a dezbătut și problema barajului de promovare în liga a III-a. astfel, deși mai multe AJF-uri solicitaseră nedisputarea barajelor, FRF a venit cu argumente solide pentru păstrarea acestei formule. În actuala ediție, barajul de promovare va avea loc în dublă manșă, 17 respectiv 24 iunie 2017, însă echipele participante nu vor trebui să aibă în teren jucători juniori, așa cum prevăd cerințele la Liga a III-a.

În aceeași ședință s-a anunțat că Unirea Țigănești este a treia câștigătoare a Premiului fair-Play, conform clasamentului întocmit după 15 runde. Unirea Țigănești va primi distincția respectivă, un echipament Knauf, o plachetă și o minge, în etapa a 17-a, atunci când are meci programat pe teren propriu. AJF Teleorman a solicitat respectarea competițiilor în care sunt angrenate echipele, dar a și dat ca temă de gândire, delegaților de echipe, ca pentru ședința similară din vară să vină cu propuneri de modificare a regulamentelor de organizare și desfășurare a competițiilor de nivel județean.

S-a dat citire situației datoriilor financiare pe care le înregistrează, în acest moment, echipele de Liga a IV-a față de AJF Teleorman, cerându-se ca aceste pasive să fie stinse cât mai repede posibil, pentru buna cooperare a echipelor cu instituția diriguitoare a fotbalului teleormănean.

La final, Florin Răducu a propus implementarea unor măsuri de stimulare a tinerilor din localitățile teleormănene, astfel ca jucătorii talentați să poată ajunge și să fie motivați să rămână în echipa reprezentativă a comunei în care domiciliază.

Ședința a fost una utilă și constructivă, întrunirea delegaților cu reprezentanții AJF Teleorman, înainte de tur și retur, însemnând, deja, o frumoasă tradiție. Echipele de Liga a IV-a vor juca sâmbătă, în Cupa României, fază a competiției în care ele sunt vizitatoare. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.