Social

Sindicatul “Spiru Haret” Teleorman / Protest față de intenția Guvernului de a suprima drepturi ale personalului din învățământ

Sindicatul “SPIRU HARET” Teleorman protestează energic împotriva intenției Guvernului României de a suprima unele drepturi ale personalului din învățământ și își exprimă îngrijorarea în legătură cu începerea anului școlar în condiții de normalitate.

După o grevă de trei săptămâni, sprijinită masiv și de alte categorii de oameni, din afara sistemului educațional, este inadmisibil ca, în loc să fie identificați și trași la răspundere cei vinovați de crearea uriașei “găuri bugetare”, să se încerce astuparea acesteia prin suprimarea unor drepturi ale personalului din educație, personal care nu are nicio vină în crearea deficitului bugetar.

După ani de zile în care Guvernul României a făcut economii masive pe seama învățământului preuniversitar prin nealocarea de la bugetul de stat a procentului din PIB dispus de lege, este de neacceptat ca, acum, pentru rezolvarea problemei deficitului bugetar, să se taie tocmai din drepturile celor mai năpăstuiți dintre bugetari, profesorii.

În aceste condiții, în numele celor peste două mii de membri cotizanți, participanți la greva din iunie, Sindicatul “SPIRU HARET” Teleorman își exprimă protestul său energic față de intenția Guvernului de a suprima drepturi ale personalului din învățământ în intenția de a rezolva problema deficitului bugetar apărut fără voia acestuia.

Reamintim că termenul de 15 iulie pentru finalizarea grilelor angajaților din educație din cadrul noii legi a salarizării, frecvent menționat în timpul grevei, a fost cu mult depășit, problemele privind nivelul salarial inferior al salariaților cu funcții de conducere (directori, secretari șefi, contabili șefi) față de cei cu funcții de execuție sunt încă nerezolvate, așa cum sunt și problemele inechității nivelului salarial al angajaților din creșe. Pe această cale, solicităm încă o dată, rezolvarea problemelor mai sus menționate.

Consiliul Județean al Sindicatului “SPIRU HARET” Teleorman, Biroul Executiv, Președinte, Mincă Eugen Marius

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.