Preluarea Casei de Cultură în patrimoniul municipiului este unul dintre subiectele care a generat ample discuţii în spaţiul public în ultimii ani. Municipalitatea a făcut demersurile necesare pentru a prelua de la sindicate imobilul, devenit
între timp o ruină, după ce, de mai bine de douăzeci de ani, nu s-a făcut nicio îmbunătăţire a clădirii. Numai că sindicatele au sărit ca arse la auzul veştii, deşi nici măcar nu deţineau vreun act care să demonstreze că sunt proprietarii Casei de Cultură.
Despre imobilul în discuţie, se poate spune, cu certitudine, că, în ultimii ani, nu a fost întreţinut corespunzător, astfel încât să poată servi scopurilor sale fundamentale. În acest sens, cum investiţii importante nu s-au făcut absolut deloc, iar frigul din sala mare a clădirii a devenit o constantă, alexăndrenii au evitat, mai ales pe timpul sezonului rece, să participe la evenimente culturale derulate în incinta clădirii.
Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a declarat, cu mai multe ocazii, că situaţia Casei de Cultură s-ar putea îmbunătăţi odată cu preluarea ei în subordinea municipalităţii, în condiţiile în care există planuri mari cu imobilul. Astfel, s-a stabilit transformarea Casei de Cultură într-un Centru al Artelor, acesta fiind un proiect comun al Primăriei Alexandria şi al Consiliului Judeţean Teleorman, spaţiul din cadrul incintei urmând să fie amenajat pentru înfiinţarea unui cinematograf 3D, a unei săli de dans, a unei săli de spectacole, precum şi a unei galerii de expunere.
Dar planurile se concretizează cu greu, în contextul în care sindicatele au utilizat toate căile de atac posibile pentru a tergiversa preluarea imobilului de către municipalitate. Un demers ce poate fi considerat absurd, de altfel, având în vedere starea deplorabilă în care se află Casa de Cultură din Alexandria. (Violeta MOCANU)