Social

Sindicaliştii din învăţământ solicită amânarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori

Monica DUMITRESCU

Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, ţinând cont de problemele apărute în organizarea concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct, consideră că este obligatorie amânarea acestuia, reevaluarea tuturor dosarelor candidaţilor respinşi şi organizarea acestuia în condiţii de normalitate.

“La ora actuală concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariţiei listelor finale cu candidaţii admişi la Bucureşti. Deşi metodologia prevede ca listele să fie afişate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afişate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toţi candidaţii din Bucureşti au aşteptat toată noaptea afişarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiţii, dacă concursul continuă, oricine poate contesta în instanţă legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidaţi, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declaraţie care să arate că nu au făcut poliţie politică”, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, 8 octombrie de FSE “Spiru Haret”.

Ţinând cont de toate deficienţele apărute în organizarea acestui concurs, FSE “Spiru Haret” solicită Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice amânarea acestuia şi reevaluarea tuturor dosarelor respinse, astfel încât toţi candidaţii să beneficieze de şanse egale.

“Considerăm că, dacă MENCS va continua cu desfăşurarea acestui concurs, se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia şi anume de a profesionaliza funcţia de director şi de a crea stabilitate pe funcţii, lucruri pe care ni le dorim cu toţii. Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiţi cu delegaţie cu alţii care vor fi numiţi tot cu delegaţie. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unităţi unde nimeni nu şi-a depus dosarul deoarece nimeni nu îşi doreşte să devină director”, se mai arată în comunicat.

În Teleorman au fost respinse 15 candidaturi dintr-un total de 163 depuse. În 27 de unităţi de învăţământ nu s-a înscris niciun candidat.

FSE “Spiru Haret” reprezintă interesele majorităţii dascălilor teleormăneni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.