Eveniment

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat se amână; înscrierile în clasa pregătitoare se mută în online

Toate unitățile de învățământ preuniversitar, respectiv grădinițele, școlile și liceele, și-au închis porțile începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației, iar olimpiadele și competițiile sportive se amână până la o dată ce va fi comunicată ulterior, însă acestea nu sunt singurele măsuri luate de autorități în încercarea de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman transmit că simulările pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferitele probe practice sau concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior. De asemenea, înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, însă online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor; totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

Potrivit sursei citate, Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.

În contextul închiderii unităților școlare, Inspectoratul Școlar Județean recomandă realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie, întrucât cu toate că ele nu înlocuiesc cursurile clasice, au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

Tot ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus, s-a decis ca toate activitățile extrașcolare să fie anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.

În ceea ce privește activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare, s-a luat decizia ca și acestea să fie suspendate pe aceeași perioade pentru care se suspendă cursurile în unitățile școlare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.