Eveniment

Simularea unui mare cutremur va avea loc luna viitoare la Alexandria

Aproximativ un miliard de lei vechi şi-a propus Primăria Alexandria să cheltuie anul acesta pentru derularea unui exerciţiu de protecţie civilă în cazul producerii unui cutremur de intensitate mare. Simularea unui cutremur la Alexandria va avea loc în luna mai şi va fi realizată în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit primarului Victor Drăguşin, în cadrul exerciţiului vor fi evacuate o şcoală, o grădiniţă şi o scară de bloc, vor fi amplasete corturi în zona fostului CAP Victoria, în care vor fi adăpostiţi evacuaţii.

Exerciţiul are ca principal scop punerea în aplicare a planurilor de acţiune, cooperare şi intervenţie, pentru limitarea efectelor în cazul producerii unui cutremur. Un alt obiectiv important reprezintă exercitarea procedurilor de intervenţie, menite să coordoneze unitar atât acţiunile de salvare, evacuare şi de acordare a primului ajutor persoanelor aflate în imobile.

“În urma acestui exerciţiu dorim să ne fie foarte clar ceea ce este de făcut în caz de cutremur. Nu trebuie să se sperie nimeni, nu se anunţă niciun cutremur în perioada următoare, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice eventualitate”, a precizat primarul Drăguşin. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.