Social

Simularea examenelor naţionale s-a încheiat. Rezultatele vor fi afişate la sfârşitul acestei luni

Monica DUMITRESCU

Ultima probă în cadrul simulării examenelor naţionale din acest an s-a defăşurat vineri, 17 martie. La aceasta au participat doar elevii din clasa a XII-a care au susţinut simularea la o disciplină la alegere dintre disciplinele profilului şi specializării la care sunt înscrişi: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman au fost înscrişi pentru susţinerea acestei probe 2262 de elevi, cei mai mulţi optând pentru biologie (profilul real) sau geografie (profilul uman). La această probă a fost înregistrat un număr record de absenţi, 453 de elevi din Teleorman alegând să nu participe.

Numărul absenţilor a fost mare şi la celelalte probe din cadrul simulării, atât la clasele a XI-a şi a XII-a, cât şi la clasa a VIII-a. La prima probă, desfăşurată luni, 13 martie 2017, au fost înregistraţi 279 de absenţi la clasa a XI-a, 296 de absenţi la clasa a XII-a şi 314 absenţi la clasa a VIII-a. La cea de-a doua probă, joi, 16 martie, numărul absenţilor a crescut: 414 la clasa a XI-a, 359 la clasa a XII-a şi 333 la clasa a VIII-a. Pe parcursul primelor două probe au fost înregistraţi şi trei eliminaţi pentru copiat, un elev de la Liceul Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede şi doi de la Liceul Teoretic Zimnicea, la cea de-a treia probă nefiind înregistraţi eliminaţi.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului şcolar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratul şcolar judeţean va lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Anul trecut, elevii de liceu din Teleorman, care au susţinut simularea examenului de Bacalaureat au obţinut rezultate extrem de slabe. Dacă la clasa a XII-a procentul de promovabilitate înregistrat a fost puţin peste 32%, la clasa a XI-a doar 18,4% dintre elevi au reuşit să obţină medii de cel puţin 6, condiţie obligatorie pentru promovarea examenului de Bacalaureat. Nici la examenul propriu zis rezultatele nu au fost mai bune, procentul de promovabilitate crescând cu doar câteva puncte comparativ cu cel de la simulare, judeţul Teleorman clasându-se ca de fiecare dată în coada clasamentului naţional.

Şi la evaluarea naţională, rezultatele elevilor teleormăneni s-au situat sub media naţională, de cele mai multe ori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.