Social

Simularea Bacalaureatului continuă miercuri cu proba cea mai dificilă pentru majoritatea elevilor

bacMonica DUMITRESCU

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a susţin miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2016. Această probă a reprezentat întotdeauna pentru majoritatea elevilor cea mai dificilă probă din cadrul examenului de Bacalaureat, în special pentru cei care au urmat cursurile profilului real, care susţin această probă la matematică. Şi majoritatea elevilor de la profilul uman, consideră proba obligatorie a profilului, care se susţine la istorie, ca fiind cea mai dificilă dintre probe. Acest lucru este confirmat, de altfel, de rezultatele foarte slabe obţinute de elevii teleormăneni de-a lungul timpului la această probă. La simularea Bacalaureatului de anul trecut, de exemplu, aproximativ 30% dintre elevii teleormăneni, atât din clasa a XI-a, cât şi din clasa a XII-a, nu au reuşit să sară peste nota 2.

Simularea examenului de Bacalaureat 2016 a început luni, 7 martie, cu proba la limba şi literatura română. Potrivit experţilor, subiectele la această probă au fost de nivel mediu spre greu. Aceştia se aşteaptă ca notele să fie destul de mici.

Elevii de clasa a XII-a, profil real, au primit la subiectul I o poezie de Adrian Maniu, intitulată “În seara asta”, şi au avut de rezolvat nouă cerinţe referitoare la text. La subiectul al II-lea, liceenilor li s-a cerut să scrie un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi. Al treilea subiect, considerat cel mai dificil, a constat în redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte despre particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu. Şi elevii de la profilul uman au primit la primul subiect o poezie la care au avut de rezolvat nouă cerinţe. La subiectul al II-lea au avut de redactat un text argumentativ despre rolul internetului în promovarea unei cărţi, iar la subiectul III au avut de realizat un eseu despre relaţia dintre două persoanje dintr-un roman psihologic.

Elevii de clasa a XI-a, de la profilul real, au avut un text la prima vedere din Mihai Eminescu, pe marginea căruia au avut de răspuns la nouă cerinţe. La subiectul al II-lea elevii de clasa a XI-a, profilul real, au avut de scris un text argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan. La subiectul al III-lea, au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte viziunea despre lume într-un basm cult studiat. Cei de la Uman au avut tot Eminescu la primul subiect, iar la al doilea au avut de scris un text argumentativ despre rolul bibliotecilor publice. La subiectul III elevii au avut de redactat un eseu despre particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text dramatic studiat.

Pentru elevii din clasa a XI-a simularea Bacalaureatului se încheie cu proba obligatorie a profilului. Doar elevii din clasa a XII-a vor susţine simularea probei la alegere a profilului şi specializării, programată pentru 10 martie. Rezultatele vor fi afişate pe 18 martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.