Social

Simulare Evaluare Naţională 2015 – “Doina” i-a luat prin surprindere pe elevii teleormăneni de clasa a VIII-a

Monica DUMITRESCU

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut luni, 23 februarie, proba la limba şi literatura romănă în cadrul simulării Evaluării Naţionale 2015. La primul subiect elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări pe marginea doinei populare „Foaie verde fir mohor” şi de redactat o compunere între 150-250 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa la specie a acestei doine.

La subiectul al doilea elevii au primit mai multe întrebări pe marginea unui articol din ziarul Adevărul, „Cum se mai păstrează printre vilele din comuna bistriţeană Maieru unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Sânziene”, semnat de Bianca Sara, iar subiectul trei a constat în redactarea unei scurte naraţiuni în care se relateze o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei zile de vară în maxim 150 de cuvinte.

La ieşirea din sălile de examen, majoritatea elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene au declarat că subiectele au fost de nivel mediu, însă numai cine a învăţat putea să le rezolve.

Cei mai mulţi au spus că nu se aşteptau la Doină, şi că ar fi preferat genul epic sau liric.

Cea de-a doua probă în cadrul simulării Evaluării Naţionale din acest an, respectiv Matematica, se va desfăşura marţi, 24 februarie. Elevii de clasa a VIII-a care aparţin minorităţilor naţionale şi care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine şi o probă la limba şi literatura maternă, programată pentru miercuri, 25 februarie.

Rezultatele la simulările evaluării naţionale 2015 vor fi afişate pe 6 martie 2015. Ca şi anul trecut, rezultatele vor fi analizate prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei sau şedinţe cu părinţii.

În 2014, în Teleorman, la simularea Evaluării Naţionale doar 1326 de elevi teleormăneni din clasa a VIII-a din totalul de 3057 elevi prezenţi au reuşit să obţină medii peste 5.

Procentul elevilor care au reuşit să obţină anul trecut minim media 5 la simulare în Teleorman a fost de doar 43,38%, cu 5,4 procente sub media naţională. Conform datelor centralizate de ISJ, în Teleorman doar 25,85% dintre elevi au obţinut note peste 5 la matematică în cadrul simulării Evaluării Naţionale de anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.