Eveniment

Simulare de cutremur, marţi, 4 iunie, la Alexandria

Simulare-cutremur-ISUArtere de circulaţie închise timp de aproximativ două ore, evacuări de şcoli şi scări de bloc, sunet de sirene, desfăşurări impresionante de forţe, este scenariul pe care l-au pregătit autorităţile pentru alexăndreni, marţi, 4 iunie, în cadrul celei mai ample simulări a unui cutremur major. Exerciţiul organizat de Primăria Alexandria şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Al. D. Ghica” al judeţului Teleorman are ca scop punerea în aplicare a planurilor de acţiune, cooperare şi intervenţie, pentru limitarea efectelor în cazul producerii unui cutremur. Un alt obiectiv important reprezintă exercitarea procedurilor de intervenţie, menite să coordoneze unitar atât acţiunile de salvare, evacuare şi de acordare a primului ajutor persoanelor aflate în imobile.

Acţiunea va fi concentrată în zona Primăriei, platoul Casei de Cultură,  platoul D.G.F.P.T. şi Raionul de debarcare lângă “SA  AGROTEL 001”, unde vor fi amplasate corturi pentru adăpostirea “evacuaţilor”. Pentru acest exerciţiu, primăria a alocat aproximativ un miliard de lei vechi. Primarul Victor Drăguşin spune că acţiunea a fost planificată încă de anul trecut şi era foarte necesară pentru pregătirea forţelor de salvare, cât şi pentru pregătirea populaţiei, chiar dacă nu se anunţă în perioada următoare un astfel de eveniment.

“În urma acestui exerciţiu dorim să ne fie foarte clar ceea ce este de făcut în caz de cutremur. Nu trebuie să se sperie nimeni, nu se anunţă niciun cutremur în perioada următoare, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice eventualitate”, a precizat primarul Drăguşin. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.