Social

Simbolurile naţionale, în viziunea elevilor alexăndreni

Unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal din Alexandria au fost invitate să participe la un concurs cu tema “Ziua Naţională a României”, organizat săptămâna aceasta de Primăria municipiului, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi Muzeul Judeţean. În cadrul concursului desfăşurat pe trei secţiuni, clasele I-IV, clasele V-VIII şi clasele IX-XII, elevii au ales unul sau mai multe simboluri naţionale pe care le-au integrat într-o reprezentare artistică. Jurizarea a avut loc joi, 29 noiembrie 2012, când o comisie formată din reprezentanţii Primăriei Alexandria, Violeta Răduţ, de la Compartimentul cultură, şi Gheorghe Pisică, consilier al primarului, inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe, şi muzeograful Cătălin Borţun, a vizitat toate unităţile de învăţământ din Alexandria care au intrat în concurs. Comisia a punctat originalitatea, creativitatea şi complexitatea proiectelor prezentate, urmând ca rezultatele să fie făcute publice o dată cu premierea câştigătorilor care va avea loc sâmbătă, 1 decembrie, în cadrul manifestărilor organizate pe platoul din faţa Casei de cultură din Alexandria de către Primăria Municipiului. Potrivit organizatorilor pentru fiecare secţiuni vor fi acordate premii reprezentative pentru simbolistica naţională: steagul României, steagul Uniunii Europene, stema României, stema Alexandriei etc.

Misiunea juriului nu a fost deloc uşoară întrucât aproape toate unităţile de învăţământ intrate în concurs s-au pregătit foarte bine, creând evenimente de excepţie în care au implicat un număr mare de elevi şi cadre didactice.

Remarcabile au fost însă prezentările Colegiului Naţional “Alexandru Dimitrie Ghica”, Şcolii gimnaziale “Mihai Viteazul”, Liceului Teoretic “Al.I. Cuza”, însă rămâne de văzut care va fi ierarhia stabilită de juriu. (M.D.)

One Comment

 1. Distinsi PROFESORI,INVATATORI,EDUCATORI si DIRIGUITORI
  ai INVATAMINTULUI TELEORMANEAN ,,,,,D E C E,,,? NU
  EXPLICATI ELEVILOR VOSTRI ca ZIUA NATIONALA 1 DECEMBRIE,
  A FOST PUSA LA LOCUL EI .ISTORIC,,,,,,DE:

  = R E V O L U T I A R O M A N A =

  din DECEMBRIE 1989 ?moment de JETFA UMANA cu peste
  13oo de MORTI si peste 3500 de RANITI ?sub faldurile
  ,,,,,,, ,,,STEAGULUI TRICOLOR CU GAURA,,,,,,,,,,,,,

  Va ,,,ATRAG ATENTIA ca OMITETI ADEVARUL ISTORIC,
  RECENT COPIILOR,,,asta se numeste,,,TRADAREA ISTORIEI
  RAOMANIEI,,,,,,,,,ai MISTIFICARE PREMEDITATA,,,,,,,,,,
  care va DESCALIFICA CA DASCALI ,,,,,,,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.