Eveniment

„Sigilarea molarului de 6 ani” – campanie desfășurată de Primăria Alexandria prin Centrul de Profilaxie Orodentară

Primăria Municipiului Alexandria derulează, începând cu data de 4 noiembrie, prin Centrul de Profilaxie Orodentară, campania gratuită „Sigilarea molarului de 6 ani”, ce se adresează tuturor copiilor cu vârste curpinse între 6 și 12 ani, care frecventează unitățile școlare din municipiu, principal scop fiind evaluarea sănătății orodentare a elevilor din grupul țintă, urmărindu-se creșterea nivelului de educație pentru sănătatea orodentară și implementarea unui comportament sanogen privind igiena orală la copii.

„Toate activitățile efectuate la nivelul Centrului de Profilaxie Orodentară sunt gratuite și vor contribui la promovarea unui comportament și stil de viață sănătos și la creșterea nivelului de preocupare pentru sănătatea orală la copii și părinți”, potrivit primarului Victor Drăgușin.

Campania are drept obiective evaluarea prevalenței afecțiunilor orale la copiii din grupul țintă; evaluarea cunoștințelor, comportamentelor și atitudinilor privind îngrijirile de sănătate orală la copii; evaluarea relației dintre starea de sănătate a copilului, metodele de igienizare și obiceiurile alimentare; determinarea necesarului de intervenții preventive și terapeutice la grupul de copii din categoria de vârsta examinată; optimizarea acțiunilor viitoare ale Centrului, prin introducerea unor activități de educție sanitară și profilaxie adaptate nevoilor copiilor; rezolvarea problemelor constatate la molarul de 6 ani prin tratamente adecvate.

Pe durata demersului, copiii vor fi transportați gratuit de la unitățile de învățământ la Centrul de Profilaxie Orodentară, însoțiți de cadrele didactice.

În ceea ce privește derularea proiectului, campania se va derula în trei etape, respectiv: evaluarea tuturor copiilor din grupul țintă; reprogramarea pentru tratamente profilactice la copiii fără probleme constatate; reprogramarea pentru tratamente specifice la copiii care prezintă carii.

Cei patru molari de 6 ani reprezintă primii dinţi permanenţi care apar la copii în jurul acestei vârste şi au vulnerabilitate crescută la carie.

Sigilarea molarului de 6 ani este o procedură rapidă, nedureroasă, uşor de aplicat, neinvazivă și foarte importantă în dezvoltarea și menținerea unei sănătăți orale corespunzătoare a danturii definitive.

Centrul de Profilaxie Orodentară oferă servicii gratuite pentru toți preșcolarii și elevii din Alexandria și funcționează cu trei medici specialiști, un tehnician dentar și două asistente medicale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.