Social

Şi salariaţii pot obţine bilete de tratament prin Casa de Pensii

Sound
Sound

Nu doar pensionarii pot primi bilete de tratament de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Teleorman. De această facilitate pot beneficia inclusiv persoanele asigurate, care obţin venituri din salarii sau asimilate, doar dacă au o afecţiune ce se tratează în staţiunile cu care are încheiate contracte Casa Naţională de Pensii Publice.

Tinerii sau oricare altă persoană care are calitatea de asigurat, alta decât cea dobândită prin pensionare, care doresc să meargă în staţiuni cu bilete de tratament prin CJP Teleorman trebuie să aducă de la medicul de familie o trimitere, care este un formular special în care se trece şi afecţiunea persoanei respective.

În afară de trimitere, cei care sunt asiguraţi mai trebuie să prezinte adeverinţă de la angajator din care să reiasă veniturile realizate pe luna anterioară celei în care solicită biletul de tratament şi copie după actul de identitate. În funcţie de salariu se stabileşte valoarea biletul.

Dacă obţin venituri mai mari decât salariul mediu pe economie, atunci ei vor plăti integral contravaloarea biletului de tratament, pentru 16 zile în care sunt incluse masă, cazare şi tratament, iar dacă au venituri sub salariul mediu brut pe economie, atunci ei achită jumătate din contravaloarea biletului de tratament.  (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.