Social

Şi profesorii copiază – Un candidat teleormănean la examenul de definitivat în învăţământ a fost eliminat pentru copiat

Proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2013, s-a desfăşurat joi, 18 iulie. În Teleorman au fost admişi să participe cei 99 de candidaţi care au trecut de prima probă a examenului naţional de definitivat, desfăşurată în perioada ianuarie – 20 iunie, care a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă. Examenul s-a desfăşurat la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din municipiul Alexandria. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman numărul disciplinelor de examen a fost 24. Proba scrisă a conţinut subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Pentru a promova examenul prin care candidaţii dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, nota minimă este 8. Cei care nu obţin acestă notă anul acesta au dreptul să îşi mai încerce şansele abia peste doi ani. 16 dintre candidaţii teleormăneni au renunţat la o oră după ce au primit subiectele, considerând că nu au nicio şansă să obţină minim nota 8, aceştia având dreptul, conform metodologiei să participe la examenul de definitivare şi anul viitor.

Unul dintre candidaţii teleormăneni a fost surprins copiind şi a fost eliminat din examen.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidaţii vor putea depune contestaţii la centrele de examen. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 25 – 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să se afişeze rezultatele finale.

La nivel naţional au susţinut examenul de definitivare în învăţământul preuniversitar anul acesta 7888 de candidaţi. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.