Politic

Și dacă răniții nu știau românește?

Sorin Ovidiu Bălan

Impostura, nesimţirea, lipsa de scrupule în apărarea scaunelor ocupate nemeritat, duce la întâmplări de-a dreptul hilare. Accidentul din Apuseni, căci despre el este din nou vorba, şi va fi vorba până când această întâmplare tragică nu-şi va dezvălui toate secretele şi până ce toţi vinovaţii nu vor fi traşi la răspundere, inclusiv penală, aduce în prim-plan nu numai deficienţe grave în funcţionarea unor instituţii foarte importante ale statului, ci şi caractere mici, lichele care trag cu dinţii de scaune, dând vina pe oricine altcineva, numai ei să scape.

Ieri, ROMATSA, una dintre instituţiile direct vinovate de negăsirea în timp util a victimelor accidentului, a dat publicităţii un raport mai mult decât scandalos: „Imediat după producerea accidentului, supravieţuitorii au sunat diverse persoane private care, la rândul lor, au apelat organizaţii fără atribuţiuni pe linia căutării şi salvării, ceea ce a creat confuzii în prima jumătate de oră de la accident”.

Incredibil. Vinovaţi pentru că au fost găsiţi atât de târziu, sunt răniţii. Cum de au îndrăznit ei să sune, să spună că s-au prăbuşit. Nesimţirea, după cum se vede, nu mai are limite. Cum adică „au creat confuzie” cu telefoanele lor?  Să luăm această inepţie şi să o demolăm cu argumente.

Dacă victimele nu erau români şi nu vorbeau româneşte, dar totuşi ar fi îndrăznit să telefoneze şi în cuvinte puţine ar fi anunţat, pe cine ar fi nimerit, că a avut loc un accident aviatic, tot aşa s-ar fi scuzat ROMATSA, că a fost indusă în eroare?

Mint cu neruşinare că au fost sunate persoane particulare. Sau poate că pentru ROMATSA, apelul de urgenţă 112 este o persoană particulară. Vă reamintesc faptul că doctorul Zamfir a sunat imediat la 112, unde a vorbit mai bine de o oră.

Persoanele neautorizate la care se face referire, este de fapt una singură şi este foarte autorizată. Este vorba despre domnul Dan Petrescu, tatăl copilotului Răzvan Petrescu, pilot-instructor la rândul lui, care imediat a anunţat conform procedurilor pe care le cunoştea foarte bine, organele competente, care, după cum s-a văzut, nu au fost în stare de nimic.

Aşteptăm cu interes un raport în care supravieţuitorii vor fi acuzaţi că au supravieţuit. Pentru că se pare că faptul că s-au încăpăţânat să rămână în viaţă, încurcă rău de tot autorităţile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.