Eveniment

Sfârşit de săptămână în Teleorman cu patru incendii dificile, în condiţii meteorologice nefavorabile

turnu-magurele-4bujoreni-1turnu-magurele-1

Monica DUMITRESCU

Ziua de duminică, 13 noiembrie, a fost una dintre cele mai dificile zile din acest an pentru pompierii teleormăneni, care în condiţii meteorologice nefavorabile, cu vânt puternic ce a depăşit la rafale 60-70 de km/h, s-au luptat cu flăcările în patru incendii izbucnite în localităţile Bujoreni, Turnu Măgurele, Comoara şi Drăgăneşti de Vede.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime în niciunul din cele patru incendii înregistrate.

 

La Bujoreni, o magazie de cereale în flăcări

 

Primul incendiu a izbucnit la Bujoreni. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, cpt. Gelu Dragomir, a fost anunţat la ora 11.37, un incendiu la un operator economic din domeniul agricol, flăcările manifestându-se la o magazie de cereale care conţinea câteva sute de tone de grâu.

Pentru lupta cu flăcările, ce se propagau rapid la materialele combustibile ale acoperişului, cu posibilitatea distrugerii cerealelor înmagazinate acolo, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Alexandria au folosit 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, în sprijin fiind solicitat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Drăgăneşti Vlaşca, care s-a deplasat imediat la locul intervenţiei cu o autospecială.

După aproximativ patru ore, pompierii militari au reuşit să localizeze şi să lichideze incendiul, fiind salvate bunuri materiale apreciate la peste 20000 de lei.

Au ars ori au fost distruse de foc aproximativ 10 t de grâu şi acoperişul magaziei pe o suprafaţă de cca. 1080 mp, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 50000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieşit că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit produs la reţeaua electrică a magaziei de cereale. Nu au fost înregistrate victime.

 

La Comoara, o locuinţă cuprinsă de foc

 

În timp ce se întorceau de la incendiul din localitatea Bujoreni, pompierii militari alexăndreni au fost alertaţi de faptul că în zonă izbucnise un alt incendiu, de data aceasta la o locuinţă, în satul Comoara, existând posibilitatea ca la faţa locului să fie şi 2 victime.

În mai puţin de 10 minute, echipajele de pompieri au fost la locul evenimentului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, focul manifestându-se la acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de cca. 60 mp precum şi în interiorul acesteia.

Incendiul a fost stins cu greutate din cauza vântului puternic, reuşindu-se însă evitarea propagării flăcărilor la casele de locuit din apropiere.

Au ars ori au fost distruse acoperişul pe cca. 60 mp, realizat din lemn şi ţiglă, un pat, un şifonier, un frigider, două televizoare şi o masă. Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 10000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coşul de fum deteriorat, acesta permiţând scânteilor să aprindă materialele combustibile din podul locuinţei.

Din fericire, la faţa locului nu au fost înregistrate victime, nefiind nevoie de intervenţia paramedicilor SMURD.

 

La Turnu Măgurele, o persoană a dat foc locuinţei

 

Tot duminică, la ora 13.05, pompierii militari turneni au fost alertaţi de izbucnirea unui incendiu la locuinţa unei persoane din municipiul Turnu Măgurele, de pe strada Plopilor.

La faţa locului pompierii militari au intervenit rapid cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Focul, ce se manifesta în interiorul locuinţei, cu posibilitatea distrugerii acesteia, a fost localizat şi lichidat după aproximativ o oră şi jumătate, reuşindu-se salvarea de bunuri materiale apreciate la suma de 100000 de lei.

Au ars ori au fost distruse de flăcări bunuri de aproape 8000 de lei, acestea regăsindu-se în două camere ale casei de locuit (mobilier, aparatură electrocasnică, articole de îmbrăcăminte).

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile şi din relatările martorilor, a reieşit că focul a fost pus intenţionat de proprietar.

Nu au fost înregistrate victime.

 

La Drăgăneşti de Vede, o locuinţă distrusă aproape în totalitate de foc

 

În localitatea Drăgăneşti de Vede, la ora 14.50, un incendiu se manifesta la locuinţa lui Costel N. Alertaţi de acest eveniment pe numărul unic de urgenţă 112, pompierii militari roşioreni au intervenit prompt la locul evenimentului cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Focul a fost stins după aproape două ore, intervenţia fiind îngreunată din cauza vântului puternic, fumului dens şi cantităţii de materiale combustibile.

Au ars ori au fost distruse bunuri apreciat la suma de 25000 de lei, reprezentând acoperişul realizat din lemn şi ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 50 mp, un hol, 2 camere, elementele de tâmplărie, un aragaz, o butelie, mobilierul şi îmbrăcăminte, un televizor, un frigider şi un calculator.

Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la peste 10000 de lei.

Cauza probabilă a incendiului: coşul de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile.

Din fericire, nici la această intervenţie nu s-au înregistrat victime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.