Eveniment

Sfârşit de săptămână cu peste 400 de solicitări la ambulanţă

Serviciul Judeţean de Ambulanţă a înregistrat, pe parcursul week-end-ului, peste 410 de solicitări din partea persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor mari.

Potrivit reprezentanţilor SJA, numărul solicitărilor este mai mare în aceste zile, însă nu peste numărul solicitărilor din alte weekend-uri.

Astfel, în doar două zile serviciile de Ambulanţă din judeţ au primit 410 solicitări din partea teleormănenilor, cele mai multe fiind pentru dureri abdominale sau de spate, afecţiuni cardiovasculare, respectiv pusee hipertensive, accidente vasculare cerebrale sau cefalee. Alte afecţiuni pentru care s-a cerut ajutor medical de urgenţă au fost stările de leşin, mare parte din cauza temperaturilor ridicate sau a aerului sufocant, căderi sau alte accidente, diabet zaharat, obstretică-ginecologie sau boli digestive. Cei mai afectaţi de această ultimă afecţiune au fost copii, pentru care s-a solicitat salvarea aproape 30 de ori, majoritatea afecţiunilor fiind de ordin digestiv, dar şi probleme respiratorii. Din peisaj nu au lipsit violenţele şi agresiunile, dar nici tentativele de suicid sau intoxicaţiile cu alcool. Astfel, 15 persoane au fost bătute şi au ajuns la spital din cauza leziunilor suferite, 14 au încercat să-şi pună capăt zilelor, iar alte 9 persoane au fost duse de salvare la spital la un pas de comă alcoolică. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.