Social

Sesiunea a doua a Bacalaureatului. Unde vor susţine candidaţii probele scrise

Monica DUMITRESCU

Câteva sute de absolvenţi de liceu din Teleorman sunt aşteptaţi să susţină, începând de luni, 22 august 2016, probele scrise în cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului din acest an. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman s-au înscris pentru susţinerea examenului în sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an, în total, 986 de candidaţi, însă muţi dintre aceştia vor susţine dar probele pe care nu le-au promovat în sesiunea anterioară.

Astfel, la proba scrisă la limba şi literatura română, programată pentru luni, 22 august, sunt înscrişi 526 de candidaţi. Pentru proba obligatorie a profilului, care se va desfăşura miercuri, 24 august, sunt înscrişi 634 de candidaţi, cei mai mulţi urmând să susţină această probă la matematică (549 candidaţi), la istorie fiind înscrişi doar 85 de candidaţi.

Pentru ultima probă scrisă, proba la alegere dintre disciplinele profilului absolvit, s-au înscris 561 de candidaţi.

Din cauza numărului mic de candidaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a stabilit ca probele scrise să se desfăşoare în cinci centre de examen, la care au fost arondate mai multe unităţi de învăţământ.

Astfel, la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, pe lângă candidaţii de la acest liceu, vor susţine probele scrise şi candidaţii proveniţi de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, dar şi de la liceele din Olteni, Piatra şi Zimnicea.

La Liceul Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria vor susţine probele scrise în cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului şi candidaţii proveniţi de la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria şi Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca.

Absolvenţii liceelor din Roşiorii de Vede, care s-au înscris în a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, vor susţine probele scrise la centrul de examen organizat la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu”, iar cei din Turnu Măgurele la Colegiul Naţional “Unirea”.

La Liceul Teoretic din Videle au fost arondaţi pentru susţinerea probelor scrise şi candidaţii proveniţi de la Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga.

Lucrările la probele scrise vor fi evaluate în afara judeţului.

Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi sosluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.