Social

Sesiunea a doua a Bacalaureatului a ajuns la final. Rezultatele vor fi afişate luni, până la ora 16.00

Monica DUMITRESCU

Candidaţii la Bacalaureat în a doua sesiune din acest an au susţinut vineri, 26 august, ultima probă scrisă, proba la alegere dintre disciplinele profilului absolvit. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, preşedinte al comisiei judeţene de Bacalaureat, la ultima probă au fost înscrişi 562 de candidaţi, însă 122 dintre aceştia nu s-au prezentat. Alţi trei candidaţi au fost eliminaţi după ce au fost prinşi cu materiale nepermise în sala de examen. Doi dintre aceştia au susţinut examenul la centrul organizat la Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, fiind absolvenţi ai Liceului Tehnologic “Sf Haralambie”, respectiv Colegiului Tehnic “David Praporgescu” din Turnu Măgurele. Cel de-al treilea eliminat este absolvent al Liceului Teoretic Videle. În această sesiune au fost eliminaţi, în total, de la probele scrise, 10 candidaţi. Aceştia nu vor mai putea susţine Bacalaureatul în următoarele două sesiuni, iar probele promovate până la momentul eliminării nu le vor fi recunoscute.

Şi la primele două probe scrise numărul absenţilor a fost mare, la prima probă înregistrându-se 100 de absenţi, iar la cea de-a doua probă 138 de absenţi.

În total, pentru susţinerea bacalaureatului în această sesiune, în Teleorman s-au înscris 986 de candidaţi, cei mai mulţi susţinând doar probele nepromovate în sesiunile anterioare.

Ca şi în prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, lucrările la probele scrise vor fi evaluate în afara judeţului. Primele rezultate vor fi afişate luni, 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. În intervalul 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Anul trecut în sesiunea a doua a Bacalaureatului procentul de promovabilitate în Teleorman a fost de 27,4%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.