Eveniment

Sesiunea a doua a Bacalaureatului a început, astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română

784 de candidaţi din Teleorman sunt aşteptaţi să participe la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care a început astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie, când se vor depune şi contestaţiile, iar rezultatele finale sunt programate să fie publicate în 7 septembrie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a stabilit ca probele scrise să se desfăşoare în patru centre de examen, la care au fost arondate mai multe unităţi de învăţământ. Astfel, la Liceul Teoretic “Alexandru Ghica” din Alexandria, pe lângă candidaţii de la acest liceu, vor susţine probele scrise şi candidaţii proveniţi de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”, Liceul Tehnologic Nr.1, Liceul Teoretic „Constantin Noica” şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria.

Absolvenţii liceelor din Roşiorii de Vede, care s-au înscris în a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, vor susţine probele scrise la centrul de examen organizat la Colegiul Național “Anastasescu”, iar cei din Turnu Măgurele la Colegiul Naţional “Unirea”.

La Liceul Teoretic din Videle au fost arondaţi pentru susţinerea probelor scrise şi candidaţii proveniţi de la Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca și Liceul Teoretic Olteni.

Sesiunea august-septembrie începe, astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română/E)a, joi fiind programată cea la Limba şi literatura maternă/E)b, vineri – proba obligatorie a profilului/E)c, iar pe 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Conform MEN, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară pe 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) pe 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc pe 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată pentru 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 7 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.