Eveniment

Sentințe definitive pentru rutieriștii trimiși în judecată în 2018 pentru luare de mită

Cei trei agenți de rutieră trimiși în judecată, în primăvara anului 2018, pentru luare de mită, abuz în serviciu sau fals intelectual și-au aflat, săptămâna trecută, sentințele definitive, date de magistrații Curții de Apel București, în urma apelurilor formulate atât de procurorii Parchetulului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cât și de cei trei inculpați.

În sentința Curții de Apel București se arată că, în ceea ce-l privește pe inculpatul Pîstae Mitică Cirpian, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în urma contopirii pedepselor, acesta se alege cu o pedeapsă de 2 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare și interzicerea unor drepturi. Totodată, se mai arată în sentință, în baza art. 91 Cod penal se dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi se stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 alin. 1 Cod penal. De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Teleorman, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice eventuala schimbare a locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Totodată, inculpatul trebuie să urmeze un curs de calificare profesională, iar pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Roşiorii de Vede, în cadrul Serviciului Public Local Administrarea Domeniului Public şi Privat sau al Serviciului Public Local Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

În ceea ce-l privește pe inculpatul Sionel Cornel Gabriel, cercetat pentru luare de mită, potrivit sentinței magistraților Curții de Apel București, în urma contopirii pedepselor acesta are de executat 2 ani și 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și se alege, totodată, cu interzicerea unor drepturi. Pe de altă parte, în baza art. 91 Cod penal, instanța dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, conform dispoziţiilor art. 92 alin. 1 Cod penal. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte o serie de măsuri, respectiv să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Teleorman, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice eventuala schimbare a locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. De asemenea, inculpatului i se impune să urmeze un curs de calificare profesională, iar pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Roşiorii de Vede, în cadrul Serviciului Public Local Administrarea Domeniului Public şi Privat sau al Serviciului Public Local Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Referitor la inculpatul Tumbea Alexandru, cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, acesta s-a ales, în urma contopirii pedepselor, cu o condamnare de 3 ani de închisoare, precum și cu interzicerea unor drepturi pe o durată de 4 ani. În baza art. 91 Cod penal instanța dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani, conform dispoziţiilor art. 92 alin. 1 Cod penal. Și acesta, pe durata termenului de supraveghere trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere, respectiv: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Teleorman, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice eventuala schimbare a locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În sentința Curții de Apel București se arată că inculpatului i se impune să urmeze un curs de calificare profesională și, la fel ca ceilalți doi inculpați, pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Roşiorii de Vede, în cadrul Serviciului Public Local Administrarea Domeniului Public şi Privat sau al Serviciului Public Local Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cu sprijinul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Teleorman, au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a celor trei agenți de rutieră în aprilie 2018. Faptele pentru care au fost cercetați au fost comise în perioada august – noiembrie 2017 și au constat în primirea unor sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei de la conducătorii auto opriți în trafic și încălcarea atribuțiilor de serviciu cu ocazia constatării unor abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.