Politic

Senatul a adoptat legea pentru anularea amenzilor PLF / Dănuț Cristescu: “O lege care face dreptate miilor de români amendați abuziv”

Senatorii au votat, luni, un proiect de lege prin care amenzile primite de persoanele care nu au completat sau au completat greșit formularul digital de intrare în România (PLF) se anulează. Totodată, proiectul prevede că românii care au plătit amenzile vor primi banii înapoi, iar amenzile neplătite nu se vor mai executa.

Despre această inițiativă legislativă, senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, consideră că face dreptate miilor de români amendați abuziv și că amenzile erau nejustificate și au provocat un adevărat haos în sistemul administrativ: “I-am convins! UNANIMITATE! Senatorii au votat astăzi (n.r. – luni, 11 aprilie) pentru anularea amenzilor transmise celor care nu au completat, în pandemie, formularul digital de intrare în țară – PLF!

O lege care face dreptate miilor de români amendați abuziv. Este un proiect de lege inițiat de PSD și care, în mod evident, va fi susținut și la Camera Deputaților!

Ordonanța care a reglementat această obligație, a fost făcută prost de fostul guvern și a generat un adevărat haos administrativ și un val de amenzi nejustificate,

Atât eu, cât și colegii mei, susținut această inițiativă pentru că acele amenzi erau nejustificate și provocau un haos în sistemul administrativ.

Legea va permite, de asemenea, restituirea sumelor de bani plătite ca amendă în urma formulării unei cereri”, scrie senatorul de Teleorman pe pagina sa de Facebook.

Persoanele care intrau pe teritoriul României aveau obligația, din luna decembrie 2021, de a completa Formularul digital de intrare în România, cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României. În luna februarie 2022, fuseseră aplicate aproape 150.000 de amenzi, în valoare totală de peste 360 milioane de lei. Potrivit proiectul de lege adoptat în Senat amenzile neachitate până la data intrării în vigoare a legii nu se mai execută, sumele de bani achitate deja se restituie, la cerere, în termen de 60 de zile de la data formulării cererii, iar legea intră în vigoare în prima zi a lunii următoare celei în care se publică în Monitorul Oficial, dar nu mai devreme de 3 zile de la data publicării.

Camera Deputaților este for decizional, proiectul urmând a fi supus și votului deputaților.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.