Politic

Senatorul PSD Dănuț Cristescu, amendament în comisii în sprijinul beneficiarilor PNDL I

O informare transmisă, la începutul acestui an, către beneficiarii Programului Național de Dezvolare Locală Etapa I din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației le aducea la cunoștință faptul că, prin Ordonanța de Urgență nr. 214/2020, a fost aprobată prelungirea duratei contractelor de finanțare. Astfel, în cazul obiectivelor de investiții incluse în PNDL Etapa I pentru care nu a fost efectuată recepția la finalizarea lucrărilor, s-a decis prelungirea cu o perioadă de până la 2 ani. Prin același act normativ, li s-a acordat acelorași beneficiari posibilitatea de a transmite, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, o solicitare de finanțare pentru obiectivele de investiții pentru care sumele alocate de la bugetul de stat nu sunt suficiente în vederea finalizării.

Însă, termenul până la care puteau fi transmise cererile de finanțare, însoțite și de o serie de hotărâri de consilii locale, devize generale și note justificative, a expirat deja la 29 ianuarie 2021.

Senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, anunță că în cadrul Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, unde deține și funcția de secretar, a fost votat în unanimitate amendamentul care vine în sprijinul beneficiarilor PNDL, prin prelungirea termenului de solicitare a sumelor necesare finalizării obiectivelor de investiții începute. Primarii vor avea, astfel, posibilitatea să facă demersurile necesare până la 31 martie 2021.

De asemenea, Dănuț Cristescu a declarat că intenționează să susțină același amendament și în cadrul dezbaterilor din cealaltă comisie în care activează, respectiv Comisia pentru administrație publică.

Pentru a putea obține suplimentarea sumelor necesare finalizării obiectivelor de investiții, beneficiarii PNDL Etapa I trebuie să transmită către MDLPA solicitarea de finanțare, însoțită de: Hotărârea consiliului local/județean de aprobare a indicatorilor tehnico-economici actualizați; Hotărârea consiliului local/județean de asigurare a finanțării pentru categoriile de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Program; Devizul general actualizat și Devizul general pentru lucrările rest de executat defalcat pe categorii de lucrări și categorii de cheltuieli; Notă justificativă – prin care să se întemeieze necesitatea suplimentării sumelor de la bugetul de stat; Declarația pe propria răspundere din care să reiasă că obiectivul de investiții pentru care se solicită fonduri de la bugetul de stat este același cu cel inclus în Program, iar fondurile solicitate sunt necesare în vederea finalizării obiectivului de investiții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.