Politic

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, vot favorabil pentru modificarea Legii educației/ Elevii vor petrece mai puțin timp la școală

Elevii vor petrece mai puțin timp la școală, după cum stabilește Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011. Potrivit inițiativei legislative pentru care a votat favorabil și senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu, numărul de ore petrecute săptămânal la școală de elevii din învățământul primar va fi limitat la 20 de ore, iar numărul de ore pentru cei ce învață în ciclul gimnazial va fi limitat la 25 de ore pe săptămână. Pe de altă parte, liceenii vor petrece la școală cel mult 30 de ore săptămânal, mai prevede proiectul de lege.

Limitele se referă, potrivit actului normativ, la orele “alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate”.

Pe lângă reducerea timpului pe care îl vor petrece elevii la școală, propunerea legislativă mai precizează și că în școli și “în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violență psihologică – bullying”. Totodată, documentul stabilește că, pentru a putea identifica și interveni în astfel de cazuri, educatorii și profesorii vor fi nevoiți să participe la cursuri de perfecționare privind problemele legate de violența psihologică.

Actul normativ a primit votul final al senatorilor la finalul lunii noiembrie, după ce, anterior, și deputații îl votasera favorabil. Pentru a se putea aplica, mai are nevoie și de semnătura președintelui țării și de publicarea în Monitorul Oficial.

 

4 Comments

 1. Fără speranță

  Nu va este greata de atâtea lucruri bune in judetul ce care daca nu ar exista giurgiu ar fi ultimul din tara.Ca sa înțelegeți că rostul vostru că jurnaliști nu este de a pupa toate nulitățile politice in dos.Puneti vorba aceea mana pe o carte, de preferință de istorie.
  Rușine ba ,rușine.
  Nihil Sine Deo.

 2. Alt ins ce l cunoaste

  DL senator, este dovada cea mai clara ca banii nu te „face” mai destept!

 3. pai cu 25 de ore, incepem sa avem din ce in ce mai multi ..analfabeti,dar probabil cele 5 ore de scoala in plus de acum , nu ii „califica” sa ajunga …politicieni,guvernanti..ca „este” prea scoliti !cu 20 de ore cati vor deveni…parlamentari?…(posibil raspuns corect :..cat mai multi !)

 4. Un ins care-l cunoaște pe d-l senator

  Păi la cât de „prieten” a fost Eugen cu școala, nu e de mirare că a rămas cu sechele, ar face orice pentru a le inchide, eventual pentru a face niște lucrări supraestimate prin firma domniei sale! Mă întreb care sunt competențele domniei sale în a vota o lege care elimina niște discipline din planul-cadru? Haideți să ținem copiii acasă, să stea pe telefoane sau alte gadgeturi, ce îi trebuie copilului școală? Prost să fii, să ai putere, carte multă nu se mai cere! P. S. Nu sunt votant PSD!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.