Politic

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu vine în ajutorul producătorilor agricoli din județ

Măsurile drastice luate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus au produs efecte dramatice pentru bună parte a locuitorilor județului Teleorman. Mulți oameni s-au trezit fără loc de muncă, după ce o bună parte a agenților economici au pus lacătul pe uși, iar cei care au putut să-și desfășoare în continuare activitatea s-au trezit că nu au unde să-și valorifice munca. Este și cazul producătorilor agricoli din județ, care nu mai au acum unde să-și vândă răsadurile sau pomii fructiferi. În ajutorul acestora vine senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu, liderul liberal făcând o solicitare către Prefectură, pentru ca instituția să lămurească modul în care oamenii își pot valorifica munca.

„În urma numeroaselor sesizări venite din partea producătorilor agricoli de material săditor, cu precădere răsaduri de sezon, dar şi pomi fructiferi din judeţul Teleorman, vă rog să-mi transmiteţi lămuriri cu privire la legalitatea comercializării acestora pe platoul pieţelor agroalimentare din municipiul Alexandria, având în vedere situaţia de urgenţă instituită pe teritoriul României”, se arată în solicitarea senatorului PNL de Teleorman către Instituția Prefectului.

În solicitarea sa, președintele PNL Teleorman aduce drept argumente faptul că atât răsadurile, cât şi pomii fructiferi se încadrează la categoria produselor agroalimentare, aşa cum prevede Ordonanţa militară nr. 3/24.03.2020, dar și faptul că aceeași ordonanță militară prevede că administratorii pieţelor agroalimentare au obligaţia de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanţă socială între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.