Politic

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu: „În Teleorman, doar cele cinci orașe beneficiază de aducțiune de gaze. În 92 de localități rurale nici măcar un cetățean nu are gaze în gospodărie”

În ultima lună din sesiunea parlamentară de toamnă, senatorii au dezbătut și votat Propunerea legislativă pentru completarea alineatului (1) al articolului 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală. (L683/2018). Concret, potrivit inițiativei legislative, autoritățile administrației publice locale pot să acceseze fonduri de la bugetul de stat pentru finanțarea construirii/modernizării/ reabilitării/ extinderii rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale.

O intevenție la adoptarea inițiativei a avut senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu, liberalul declarându-se un susținător al inițiativei, mai ales în contextul în care, în Teleorman, județul din care vine, numai cinci unități administrativ-teritoriale, toate orașe, beneficiază de rețele de alimentare cu gaze.

„Ca unul care știe cu ce se mănâncă PNDL-ul, nu am decât să salut această inițiativă și să spun că Partidul Național Liberal nu numai că susține ca cetățenii să beneficieze din ce în ce mai mult de aducțiunea de gaze, dar am și demarat o campanie de informare și de proiectare pentru localitățile din România. Așadar, Partidul Național susține acest proiect foarte bun, pentru că… Și vă fac o mărturisire în premieră. Pentru că vin din Teleorman, din cele 97 de localități, doar cele cinci orașe beneficiază de aducțiune de gaze. Rețineți, în 92 de localități rurale nici măcar un cetățean nu are gaze în gospodărie. Așadar, susținem și suntem de acord.

Bănuiesc că pe viitor, în cel mai apropiat timp, ne vom ocupa și de proiectare, pentru ca oamenii să beneficieze de acest lucru, care nu este un lux, dar este o necesitate pentru gospodărie”, a spus senatorul PNL de Teleorman, în intervenția sa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.