Politic

Senatorul Florinel Dumitrescu şi biroul său parlamentar

DSC00832Ioan DUMITRESCU

Ales senator în Colegiul Turnu Măgurele-Zimnicea cu doar 8138 de voturi, Florinel Dumitrescu de la Partidul Poporului Dan Diaconescu are un birou parlamentar în municipiul Turnu Măgurele unde este şi de găsit vinerea în ziua de audienţe. Săptămânal îi deschid uşa birului parlamentar aproximativ şase-şapte turneni, dar şi locuitori din comunele din colegiu, din Slobozia Mândra, din Salcia, din Segarcea, Piatra, Crângu, Zimnicea, Suhaia.

Problemele cu care vin majoritatea teleormănenilor la cabinetul senatorului Florinel Dumitrescu sunt, în general, foarte variate, dar rareori ţin de competenţa parlamentarului; astfel, mulţi dintre teleormănenii care trec uşa cabinetului parlamentar solicită senatorului locuri de muncă, ca şi când parlamentarul ar lucra la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Alţi cetăţeni solicită locuinţe, sau ajutoare financiare sau de boală. Senatorul îi ascultă răbdător pe toţi, află în continuare nemulţumirile alegătorilor, dar face foarte puţin pentru ei, declarând că puterile sale sunt limitate. Uită senatorul însă, sau neglijează faptul că are la îndemână o armă destul de puternică: aceea de a crea un cadru legislativ care să creeze facilităţi investitorilor care să vină în judeţ şi care să creeze locuri de muncă. Florinel Dumitrescu mai susţine că PP-DD se află în opoziţie şi fără o majoritate parlamentară orice iniţiativă legislativă este sortită eşecului.

Altfel, senatorul PP-DD susţine că a implementat unele modificări la Legea vecinătăţii, care să favorizeze accesul unui vecin în curtea altuia, pentru a remedia gardul sau casa. Totodată, Florinel Dumitrescu susţine că a făcut mai multe intervenţii atât în Senat, cât şi la Ministerul Sănătăţii pentru facilitarea obţinerii medicamentului Avastin pentru Mioara Dumitrescu din Turnu Măgurele, suferindă de cancer, deoarece Casa Naţională de Sănătate a refuzat să-i ofere acesteia medicamentul vital, chiar şi după ce aceasta a făcut o cerere de eutanasiere; demersurile senatorului nu i-au servit Mioarei Dumitrescu, fiindcă între timp aceasta a decedat, în mare parte şi din cauza  refuzului de la CNAS.

Prezenţa în teritoriu, la cabinetul parlamentar a senatorului Florinel Dumitrescu îl transformă pe acesta în paratrăsnetul nemulţumirilor teleormănenilor, îl ţine ancorat într-o realitate asupra căreia nu prea are cun să acţioneze, şi dovedeşte că şi parlamentarii sunt neputincioşi, chiar dacă sunt plini de bune intenţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.