Politic

Senatorul Eugen Pîrvulescu susține declararea zilei de 18 iunie drept “Ziua Victimelor Deportării în Timpul Regimului Comunist”

Ziua Victimelor Deportării în Timpul Regimului Comunist ar putea fi celebrată, anual, pe data de 18 iunie, dacă o inițiativă legislativă susținută de un grup de parlamentari, printre care și senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu va fi adoptată de Parlament.

Potrivit inițiativei legislative înregistrate recent la Senat pentru dezbatere, Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale vor putea organiza manifestări prilejuite de comemorarea Ziua Victimelor Deportării în Timpul Regimului Comunist.

De asemenea, inițiatorii mai prevăd în proiectul delege că că fondurile necesare alocate pentru comemorarea diverselor evenimente ale deportatilor în Bărăgan pot fi asigurate şi din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor şi institutiilor publice.

„ Ziua de 18 iunie 1951, a doua zi de Rusalii – Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit) -, din cauza ticăloşiei regimului comunist, s-a transformat în una fatidică pentru aproximativ 44.000 de compatrioţi (din care 10.000 de copii cu vârste cuprinse între 0-14 ani) care au fost „dezrădăcinaţi” de pe o fâşie de 25 de km la graniţa cu Iugoslavia (…) Deportaţii, provenind din Banat şi Oltenia, au infiinţat în Bărăgan 18 noi sate: Viişoara (raion Slobozia), Răchitoasa (raion Feteşti), Olaru (raion Călăraş), Salcâmi (raion Feteşti), Dâlga (raion Lehliu), Movila Gâldăului (raion Feteşti), Valea Viilor (raion Feteşti), Fundata (raion Slobozia), Dropia (raion Călăraşi), Pelicanu (raion Călăra,s1), Ezeru (raion Călăraşi), Lăteşti (raion Feteşti), Măzăreni (raion Brăila), Zagna (raion Brăila), Bumb ăcari, Schei (Călmăţui, raion Galaţi), Frumuşiţa (raion Galaţi), Valea Călmăţuiului (Călmăţui, raion Galaţi). Au fost deportate acele persoane considerate «periculoase» pentru regimul comunist, persoane care ar fi reprezentat un factor de revoltă atât în eventualitatea unui război cu lugoslavia lui Tito cât şi în procesul de colectivizare a agriculturii”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

 

One Comment

  1. In timp ce penalul Ionahhis il scoate la pensie pe monstrul Augustin Lazar, asupritorul eroilor luptatori impotriva comunismului, cu o pensie de 300 milioane lei/luna, PDL-istul adventist Parvulescu vorbeste de victimele regimului comunist! Nu ti-e mai rusine, mizerabilule? Cum sa votezi asa ceva?!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.