Politic

Senatorul Eugen Pîrvulescu, în delegația care a reprezentat România la întrevederea cu prim-ministrul Republicii Coreene

Prim-ministrul Republicii Coreene a efectuat astăzi o vizită oficială în România, înaltul demnitar având întrevederi cu președintele Klaus Johannis, cu premierul Nicolae Ciucă, ulterior cele două delegații guvernamentale, română și sud-coreeană, întâlnindu-se în format restrâns. Din delegația care a reprezentat România a făcut parte și senatorul de Teleorman, Eugen Pîrvulescu, care a declarat cu această ocazie: „Astăzi am avut onoarea să fac parte din delegația care a reprezentat România la întrevederea cu prim-ministrul Republicii Coreene, domnul Han Duck-soo, cu ocazia aniversării a 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic bilateral, primul parteneriat de acest fel semnat de România cu o țară asiatică.

Delegația din care am făcut parte a fost condusă de președintele Senatului României, doamna Alina Gorghiu, iar în cadrul întrevederii s-a discutat despre întărirea parteneriatului dintre cele două părți, în special în domeniile economice și sectoriale.

De asemenea, un alt subiect important care s-a dezbătut l-a constituit facilitarea investițiilor în România și construirea unor fabrici coreene, în scopul intensificării cooperării dintre cele două state privind energia verde și a tehnologiei digitale.

Cu această ocazie, în calitate de reprezentanți ai României, am asigurat partenerii de dialog de solidaritatea țării noastre în ceea ce privește situația din Peninsula Coreeană și ne-am exprimat aprecierea față de eforturile Republicii Coreea de a promova pacea și stabilitatea.

Ultimul subiect al întrevederii l-a reprezentat alăturarea României la OECD, susținută de Republica Coreea, iar la final am anunțat susținerea Summitului Inițiativei celor Trei Mări, care se va desfășura pe 6 septembrie 2023, precum și a Forumului Afacerilor celor Trei Mări, ce va avea loc pe 7 septembrie 2023”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.