Politic

Senatorul Eugen Pîrvulescu: Ca să putem vorbi despre performanță, trebuie reintrodus examenul de admitere la liceu și facultate

Situația îngrijorătoare din sistemul de educaţie românesc, rezultatele din ce în ce mai slabe obținute de elevi la evaluările și examenele naționale, precum și lipsa forței de muncă bine calificată l-au pus pe gânduri pe liderul PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîvulescu, care a anunțat că susține reintroducerea examenul de admitere la liceu și facultate, începând cu anul școlar 2020-2021. Președintele liberalilor din județ precizează că schimbarea ar crește competiția dintre elevi, iar învățământul profesional s-ar revigora.

“Situația este dezastruoasă, iar măsurile ministrului Educației lasă de dorit. Ca să putem vorbi despre performanță trebuie reintrodus examenul de admitere la liceu și facultate. Să nu vă imaginați că vreau să împovărez și mai mult copiii care sunt deja asediați cu foarte multe informații și mai puțin formați pentru cariera lor viitoare. Examenele de admitere vor fi astfel gândite încât să crească competiția, să încurajeze copiii să se pregătească mai bine pentru a intra pe piața muncii”, susține Eugen Pîrvulescu.

Printre măsurile avute în vedere de liberali, atunci când vine vorba de schimbările necesare în sistemul de învățământ, pentru ca rezultatele să nu se mai lase așteptate, iar copiii să poate obține performanțe notabile, se mai numără și dublarea numărului de consilieri școlari; întărirea învățământului profesional-dual; dublarea numărului de burse, actualizarea cuantumului acestora și oferirea unor deduceri fiscale reale pentru companiile care vor să investească în programe de formare profesională; cabinetele medicale şcolare funcționale (în cel mult 3 ani, în toate şcolile din România vor trebui să funcţioneze cabinete medicale şcolare cu activitate permanentă şi cu aparatură şi materiale sanitare moderne).

Anunțul senatorului PNL vine în contextul în care guvernul PSD spune că, până în luna martie, va finaliza o nouă lege a educației, iar proiectul președintelui Klaus Iohannis “România educată” este încă în dezbatere publică.

2 Comments

  1. Vrea introduse eaxmene pe care agroindustrialul Parvulescu nu prea le-a dat/luat. 😀

  2. Dina-Kovacs

    Cat la Rosiori se vine cu tataia puscarias si indragostit ILIESCU si rromul poopinkoorist la toti primarii, semi-analfabet, CIOFALCA sa vezi ce voturi iei nene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.