Politic

Senatorul Eugen Pîrvulescu acuză conducerea Consilului Județean că face angajări “pe ultima sută de metri”

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu acuză conducerea Consiliului Județean Teleorman, vizat fiind președintele Dănuț Cristescu, de faptul că forțează nota și face angajări „pe ultima sută de metri”, în contextul în care, peste numai câteva zile, configurația politică a forului de decizie județean se va modifica radical. Scoaterea la concurs a postului de director financiar-contabil al Spitalului de Pneumoftiziologie Roșiori de Vede este ilegală, susține liderul PNL Teleorman, în condițiile în care anunțul este semnat de managerul interimar al unității medicale, Laurențiu Săvescu, care ar trebui să și semneze contractul cu noul director financiar-contabil, iar acesta ar trebui să fie manager plin pentru a putea semna un astfel de document. Mai mult, spune Eugen Pîrvulescu, este aberant ca un asemenea post să fie scos la concurs în ultimele zile de șefie ale președintelui Dănuț Cristescu.

“Scot acum, pe ultima sută de metri, la concurs postul de director financiar-contabil al spitalului. Așa ceva nu se poate, este ilegal, pentru că Laurențiu Săvescu este manager interimar al spitalului. Și legea spune, nu eu, contractul noului director financiar-contabil, care este unul încheiat cu managerul spitalului, ar trebui să aibă în curprins indicatori de performanță negociați, iar eu aș vrea să întreb managerul, care este unul interimar, fără contract de management și, prin urmare, fără indicatori de performanță, cum negociază el și cum încheie un contract de administrare? Să nu mai vorbim de faptul că Laurențiu Săvescu nu a fost în stare să ia concursul pentru funcția de conducere, de câteva ori fiind chiar singurul candidat. El nu a fost decât manager interimar al spitalului, din această poziție a găsit de cuviință să taie și să spânzure acolo, iar acum vrea să înfigă vreun om de partid în această funcție. Evident, cu acordul lui Dănuț Cristescu și Florin Piper Savu, că altfel nu se poate, tot ce mișcă în spitalul ăla este cu acordul pesediștilor”, spune Eugen Pîrvulescu, care susține și că, după constituirea Consiliului Județean, în legislatura următoare PNL având majoritatea în forul de conducere, managerul Spitalului TBC va fi schimbat din funcție.

Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de conducere, vacante, de director financiar-contabil, se arată în anunțul postat pe posturi.gov.ro. Persoanele interesate trebuie să știe că, pentru a putea candida la concursul organizat de instituție, trebuie să: fie absolvenți de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în profil economic; să aibă cel puțin 3 ani vechime în specialitatea studiilor; să aibă cel puțin 3 ani vechime în funcții de conducere din domeniul sanitar, economic sau administrativ.

One Comment

  1. PNL,
    Pregătiți varul nestins pentru dezinfectarea finală: de Ciumă Roșie și de Covid19!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.