Politic

Senatorul Dănuț Cristescu, reprezentantul României la Conferința interparlamentară de la Madrid

În perioada 25 – 28 octombrie, la Madrid, s-au derulat lucrările Conferinței interparlamentare privind stabilitatea, coordonarea economică și guvernanța în UE, țara noastră fiind reprezentată de senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu.

“Am reprezentat România la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea economică și guvernanța în UE, care are loc în Madrid, la Senatul spaniol.

La nivel european trebuie să existe o viziune clară în noua arhitectură economică cu datorii publice mai mici și modul lor de a menține o cale fiscală sustenabilă, care să permită finanțarea investițiilor necesare statelor membre pentru reducerea decalajelor de dezvoltare.

De exemplu, definiția “cheltuielilor nete” necesită clarificări, fiind necesară acomodarea cheltuielilor pentru cofinanțarea fondurilor europene și a celor cu împrumuturile din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență.

De asemenea, asigurarea unei creșteri economice sustenabile, ca obiectiv major, trebuie să țină cont de distribuția echitabilă a beneficiilor create, fără a diviza statele membre în două categorii”, a transmis senatorul Cristescu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.