Politic

Senatorul Dănuț Cristescu critică întârzierea Programului de sprijin pentru cultivarea legumelor în spații protejate

Senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu semnalează blocajul în care se află legumicultorii care vor să acceseze Programul de sprijin pentru cultivarea legumelor în spații protejate și acuză miniștrii coaliției de guvernare de incompetență. “Programul legume în spații protejate 2021, întârziat de incompetența miniștrilor coaliției de guvernare PNL-USR- UDMR!

În data de 17 mai, ar fi fost termenul limită până la care legumicultorii trebuiau să depună la APIA cererile pentru accesarea noului program pentru sprijinirea producției de legume în spații protejate.

Actul normativ este blocat în procesul de avizare de miniștrii incompetenți ai Coaliției de Guvernare!

Situația este extrem de gravă, foarte mulți legumicultori au redus nivelul de investiții, producția la tomate fiind una mică.

Legumicultorii nu mai scad prețurile, în condițiile în care îi costă până la 8 lei producerea unui kilogram de roșii.

Atât s-a putut!”, afirmă senatorul teleormănean într-o postare pe pagina unei rețele de socializare.

Conform Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Programului de susținere a producției de legume pentru anul 2021, schema de ajutor de minimis se aplică pe între teritoriul României pentru cultivarea de: ardei gras/ardei lung, castraveți, tomate, varză albă/roșie, vinete, iar ajutorul acordat unui fermier care intră în program este de maxim 2000 euro pentru o cultură și suprafață de minim 1000 mp. De asemenea, pentru acest an, fermierii care vor să se înscrie în program trebuie să figureze în baza de date a APIA cu cod de exploatație, aceasta fiind agenția prin care se derulează schema de sprijin.

Producătorii de legume solicită guvernului prelungirea termenului de depunere a cererilor până la 15 iunie 2021 și extinderea perioadei de recoltare până la 31 octombrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.