Politic

Senatorii de Teleorman au fost scumpi la vorbă în Parlament, în cei patru ani de mandat

Declaraţiile politice, cunoscute drept instrument aflat la îndemâna parlamentarilor, prin care aceştia îşi pot face cunoscute opiniile politice şi pot lua atitudine faţă de problemele societăţii, nu-şi demonstrează utilitatea în cea mai mare parte a cazurilor, astfel că parlamentarii, fie ei deputaţi ori senatori, nu se prea grăbesc să ia cuvântul de la tribună.

În ce-i priveşte pe cei patru senatori de Teleorman, aceştia sunt scumpi atât la vedere, unii dintre ei, cât şi la vorbă, astfel că, atunci când se pune problema declaraţiilor politice, aleşii teleormăneni sunt la coada clasamentului.

În aproape patru ani de mandat, senatorul PSD Florinel Dumitrescu a luat de şapte ori cuvântul de la tribuna Senatului, în anul 2013, ceilalţi trei ani de mandat social-democratul considerând, probabil, că declaraţiile politice nu sunt atât de utile pe cât credea.

Astfel, „Să vorbim de economie”, „La drumul mare…”, „Conflictul dintre puterile statului”, „Cianurile şi aurul românilor”, „Quo vadis Schengen?”, „Ministrul «nesănătăţii»”, „Între naţionalism şi identitate naţională” sunt declaraţiile politice pe care social-democratul şi le-a trecut în cont.

Senatorul PSD Nicoale Mohanu, în schimb, a fost, de departe, cel mai activ dintre aleşii de Teleorman în ceea ce priveşte declaraţiile politice, astfel că social-democratul a luat de 26 de ori cuvântul de la tribuna Senatului. Senatorul Nicolae Mohanu le-a vorbit colegilor săi parlamentari, printre altele, despre pesticidele din alimente, despre medicina de urgenţă, despre apărarea civilă, despre diminuarea şomajului sau despre violenţa asupra femeii.

În ceea ce-l priveşte pe celălalt senator PSD, Timotei Stuparu, trei declaraţii politice sunt trecute în contul său, toate din 2016. Astfel, „Repunerea în drepturi a industriei naţionale de apărare”, „Avatarurile televiziunii publice” şi „Ţineţi cu poporul, să nu rătăciţi!” sunt declaraţiile politice pe care social-democratul le-a supus atenţiei senatorilor de-a lungul anului 2016.

În ceea ce-l priveşte pe senatorul PNL Crin Antonescu, din moment ce prezenţa sa în camera superioară a Parlamentului a fost una mai mult decât modestă în timpul mandatului pe care-l încheie în numai câteva luni, liberalul nu stă mai bine nici la capitolul declaraţii politice. Astfel, în aproape patru ani de mandat, Crin Antonescu a luat de 55 de ori cuvântul în plenul Senatului, însă nu a bifat nicio declaraţie politică. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.