Politic

Senator PSD, Dănuț Cristescu: PSD se opune inițiativei PNL de a se reveni la modelul viciat al impozitării contractelor part-time /Declarație politică

PSD va vota împotriva proiectului de lege promovat de unii liberali, care propune revenirea la modelul anterior de impozitare a contractelor part-time și care ar oferi din nou posibilitatea unor angajatori să-și însușească o parte din contribuțiile la pensie și sănătate ale propriilor angajați.

Datele oficiale de la Inspecția Muncii – MMPS – arată că, după introducerea impozitării contractelor part-time la nivelul salariului minim, peste 175.000 de angajați care aveau anterior astfel de contracte au fost încadrați cu normă întreagă și vor obține astfel o pensie pe măsura muncii efectiv prestate.

Proiectul parlamentarilor PNL ar favoriza din nou dezvoltarea pieței gri a muncii, în care contractele part-time erau folosite pentru a masca plata la negru a angajaților. Această inițiativă PNL nu este în avantajul angajaților. Dimpotrivă, i-ar avantaja doar pe acei patroni care vor să-și sporească profiturile în detrimentul propriilor salariați.

PSD susține reducerea impozitării muncii, dar o astfel de măsură trebuie să fie în primul rând în beneficiul angajaților și mai ales a celor cu venituri mici și medii. Soluția corectă pentru realizarea acestui obiectiv este introducerea taxei de solidaritate asupra companiilor mari, astfel încât acestea să plătească un impozit pe profit echivalent cu cel puțin 1% din cifra lor de afaceri, la fel cum plătesc toate IMM-urile din România.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.