Politic

Senator Eugen Pîrvulescu, declarație politică pe tema înființării și dezvoltării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în Teleorman

Senatorul PNL de Teleorman și președintele organizației județene a liberalilor a avut, miercuri, în plenul Senatului, o intervenție pe tema înființării și dezvoltării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în Teleorman, în care a vorbit atât despre nevoia urgentă a teleormănenilor de a avea acces la gaze naturale, în contextul în care niciuna dintre localitățile rurale din județ nu beneficiază în prezent de această utilitate, dar și despre demersurile pe care, din calitatea de senator, le-a făcut în acest sens.

„Pentru o Românie statornică, prosperă şi admirată în lume este nevoie ca fiecare dintre noi să ne implicăm activ în implementarea de proiecte de dezvoltare locală, judeţeană şi regională. Este nevoie mai mult ca oricând să ne unim forţele în jurul proiectelor de investiţii, să lăsăm orgoliile politice la o parte, să ne canalizăm energia pe ce şi cum putem face împreună, în mod real, pentru dezvoltarea economică a ţării”, și-a început senatorul PNL declarația politică.

Parlamentarul liberal a vorbit despre situația în care este județul pe care îl reprezintă în Senatul României, „un judeţ care a fost condamnat la subdezvoltare din cauză că în ultimii 30 de ani nu s-au făcut investiţii majore” și despre faptul că, din calitatea de senator de Teleorman, îi reprezintă în Legislativ pe toţi cetăţenii judeţului, și nu numai pe cei ce l-au votat. De asemenea, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu face un apel şi la parlamentarii din opoziţie „să se conformeze şi dumnealor şi, totodată, să se implice activ în dezvoltarea judeţului nostru, deoarece şi teleormănenii merită să cunoască bunăstarea precum clujenii, orădenii, arădenii ş.a.”

Mai mult, senatorul PNL de Teleorman le-a vorbit parlamentarilor despre întâlnirea avută, în urmă cu o săptămână, cu primarii din județ, pe tema: „Înfiinţarea şi dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în judeţul Teleorman”, organizată de parlamentarii din coaliţia de guvernare în parteneriat cu Instituţia Prefectului și la care, din partea TRANSGAZ, a participat directorul general adjunct Mihai Leahu, din partea A.N.R.E. vicepreşedintele Mircea Man, iar din partea CEZ șef serviciu Petrică Bîrleanu.

„O bună ocazie pentru primarii din judeţul Teleorman de a afla de la specialişti cum se pot realiza proiecte de înfiinţare şi dezvoltare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale, precum şi identificarea surselor de finanţare, concluzia fiind că pentru ca astfel de proiecte de investiţii să fie eligibile la finanţare, este imperios necesară asocierea între unităţile administrativ-teritoriale învecinate, conform unui proiect tehnic integrat. Având în vedere că această dezbatere a fost foarte bine primită de către primarii din judeţ, vom continua să organizam astfel de evenimente şi pe alte teme de interes  local şi judeţean, obiectivul fiind acela de a dezvolta în mod real judeţul Teleorman, conştienţi fiind de interesul legitim al cetăţenilor pe care îi reprezentăm pentru un trai mai bun”, a punctat senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu și-a încheiat declarația politică cu un pasaj din ultimul discurs ținut de Regele Mihai în Parlament, în data de 25 octombrie 2011: „Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.