Politic

Senator Dănuț Cristescu / Proiect de lege pentru prevenirea și combaterea cu mai mare eficiență a traficului de droguri / Declarație de presă

Am depus un nou proiect legislativ menit să prevină și să combată cu mai mare fermitate și eficiență traficul de droguri, având în vedere că, în ultimul timp, am ajuns să asistăm la drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șosele țării.

Sunt completate și modificate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

Măsurile principale sunt următoarele:

  1. Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.
  2. Se vor majora pedepsele ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive.
  3. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.
  4. Folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.
  5. Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate.

Printre inițiatori se numără colegul meu Cazanciuc Robert – senator, Tușa Diana – deputat, urmând să se alăture inițiativei și alți colegi din PSD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.