Social

Semnale de alarmă de la Turnu Măgurele

donau chemIoan DUMITRESCU

Preşedintele sindicatului TURNUCHIM, Gabriel Dimancea, de la Combinatul Chimic „Donau Chem” din Turnu Măgurele, a trimis o adresă către Instituţia Prefectului Teleorman, personal către prefectul Zorinel Niculcea, solicitându-i acestuia, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, să atragă „serios atenţia asupra impactului economic şi social pe care l-ar putea avea disponibilizarea a peste 1000 de salariaţi din economia judeţului, dar mai ales asupra efectului pe care l-ar putea avea asupra municipiului Turnu Măgurele, oraş monoindustrial, care supravieţuieşte exclusiv prin activitatea combinatului chimic”.

Astfel, Gabriel Dimancea atrage atenţia asupra faptului că iminenta pierdere a locurilor de muncă apare din Hotărârea de Guvern nr. 22/22 ianuarie 2013, care îi obligă pe cei doi furnizori de gaze naturale din producţia internă, Romgaz şi Petrom, să majoreze preţurile gazelor naturale din producţia internă în perioada 1 februarie 2013 – 1 octombrie 2014 de la 484,53 lei/1.000 metri cubi de gaze, la 1.261,4 lei/ metri cubi , respectiv o creştere cu peste 160 %. Gabriel Dimancea mai susţine că pentru consumatorii de gaz metan din producţia internă pentru producerea energiei termice, creşterea preţului va fi de la 484,53 lei la 578,76 lei/m.c., respectiv doar o creştere de aproximativ 19%.

Concluzia preşedintelui sindicatului TURNUCHIM sună astfel: „Este clar o discriminare între consumatori, care favorizează dispariţia întreprinderilor industriale, care încă mai există în România”.

One Comment

  1. A si gasit cui!!!!!Marii NULITATI ZORRO NICULCEA!!!!Ala e doar o baita sluga, mai bine ii trimitea direct jupanului Almajanu, el e papusharul sef!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.