Social

Selecţie pentru culegători de mazăre în Danemarca şi Portugalia. Termenul limită pentru înscrieri – 9 decembrie

Monica DUMITRESCU

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, în a doua parte a lunii decembrie 2016, o selecţie pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre. Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Teleorman, sunt disponibile, în total, 250 de locuri de muncă, 150 locuri pentru Danemarca şi 100 locuri pentru Portugalia.

“Angajatorul este firma daneză Greenpeas, care deţine o filială şi în Portugalia. Atât în Danemarca, cât şi în Portugalia se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători”, se arată în comunicatul transmis de AJOFM.

În Danemarca contractul de muncă se încheie pentru perioada iunie – septembrie/octombrie 2017, iar programul de lucru este de 30-40 ore, 6 zile/săptămână, în timp ce în Portugalia contractul de muncă este pentru perioada 1 martie – 1 iunie 2017, programul de lucru fiind de 40 ore, 6 zile/săptămână.

Cerinţele locului de muncă, atât pentru Danemarca cât şi pentru Portugalia sunt: vârsta minimă 18 ani; muncă fizică grea, indiferent de climă; automotivare pentru munca în acord; vorbitori de limba engleză nivel minim.

Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă. Pentru Danemarca, salariul este 0.6 euro brut/kg + alocaţie de concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei daneze. Pentru Portugalia salariul minim pe lună/persoană pentru 172 de ore de lucru este de 690 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg pe lună, se va plăti, pentru fiecare kg cules în plus, 0,35 euro/kg, ca bonus la salariul minim. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

Pentru Danemarca, cazarea se face în rulote; în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/pe zi este de 7-8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucratorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Pentru Portugalia, cazarea se face în apartamente cu bucătărie, toaletă şi duş. Taxa de cazare plătită de lucrător/pe zi este de 4 euro şi nu acoperă costul gazului şi electricităţii, care trebuie plătit, conform consumului, de lucrător. Transportul dus-întors România-Portugalia este în responsabilitatea lucrătorului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de angajator.

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 9 decembrie a.c.

Preselecţia aplicanţilor se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor preselectate se va face de către consilierii EURES. Selecţia va avea loc în a doua parte a lunii decembrie 2016. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Teleorman, care corespund cerinţelor posturilor oferite, se pot adresa Consilierului EURES, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, strada Dunării, nr. 1, telefon 0247/315.915, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.