Eveniment

Şeful Secţiei de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Municipal “Caritas” Roşiori de Vede, în vizorul ANI

caritasPotrivit ultimului buletin informativ al Agenţiei Naţionale de Integritate, Ştefan-Călin Răgălie, şef al Secţiei de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Municipal “Caritas” Roşiori de Vede, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, începând cu data de 07 mai 2012, exercită, simultan cu funcţia de şef  Secţie în cadrul Spitalului Municipal “Caritas” Roşiorii de Vede, şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

“Răgălie Călin-Ştefan a încãlcat, astfel, dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare până la data de 28.08.2015) respectiv dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 28.08.2015), potrivit cãruia “Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”, coroborate cu dispoziţiile art. 184, alin. (12) (în vigoare până la data de 28.08.2015), respectiv dispoziţiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 28.08.2015), potrivit cãruia “Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. b), […] referitoare la incompatibilităţi […] se aplică şi şefilor de secţie […] din spitalele publice””, se arată în raportul ANI.

De asemenea, potrivit datelor furnizate, pe lângă încãlcarea regimului juridic al incompatibilitãţilor, Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii de către Şeful Secţiei de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Municipal “Caritas” Roşiori de Vede.

“Întrucât Răgălie Călin-Ştefan nu a menţionat în declaraţiile de avere (depuse în calitate de şef secţie) la datele de 25 noiembrie 2014 şi 22 mai 2015, deţinerea funcţiei de administrator al S.C. REVISTA FOTO S.R.L., au rezultat indicii privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României, conform căruia “Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se mai arată în raportul ANI.

Având în vedere aspectele menţionate, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede, în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. popica de la scrioaste

    individul este ” Doctor in stiinte medicale ” desi nu a fost capabil sa faca o biata punctie evacuatoare manevra facuta de orice student la medicina mai priceput.(doctor ca PONTEA). A trimis bolnavul la Alexandria. Stau 4 medici chirurgi cu 10 bolnavi pe sectie . Vin la ora 8,stau , fumeaza,beau cafele, ,se plictisesc si la ora 11 pleaca acasa . astia incaseaza 50 -60 milioane lei pe luna nefacand NIMIC. Mai tin pe langa ei o liota de asistente si infirmiere ocupate cu statul degeaba. Asta e spitalul condus de Veronicaca Dinu (pusa de Duica) Alexe jr. (dela javra) si Iliescu ce a capusat spitalul cu nepoti ,cumnati, fini si afini.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.