Eveniment

Sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Alexandria, modernizat printr-un proiect de “Creştere a eficienţei energetice a clădirii”

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Teleorman, preşedintele Dănuţ Cristescu a cerut votul consilierilor judeţeni pentru un proiect de hotărâre de reabilitare şi modernizare a clădirii sediului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Alexandria, lucrări atât de necesare pentru îmbunătăţirea calitaţii serviciilor prestate şi reducerea duratei timpilor de intervenţie în asigurarea serviciilor salvării oamenilor care, din diverse motive, solicită ambulanţa. Este un proiect ce se va finanţa prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3. Preşedintele CJT preciza, în cadrul şedinţei, că valoarea totală a lucrărilor care urmează a se executa este de 1.781.211,60 lei inclusiv TVA. O parte din această sumă este asigurată şi de Consiliul Judeţean din bugetul propriu, respectiv 126.235,20 lei, care reprezintă cheltuieli neeligibile, iar sumele privind cheltuielile conexe ce vor apărea în perioada implementării acestui proiect se vor asigura din bugetul propriu al judeţului Teleorman.

Eficienţa acestui proiect este incontestabilă pentru că, efectiv, condiţiile de desfăşurare a unei activităţi prompte, la nivelul cerinţelor şi solicitărilor celor care au nevoie de asemenea servicii va fi un de înalt nivel calitativ.

Proiectul pentru realizarea lucrărilor prevăzute a intrat deja în faza de precontractare, urmând ca în scurt timp să fie supus licitaţiei şi un contract de execuţie. În cadrul acestuia se vor efectua lucrări de termoizolare, înlocuirea tâmplăriei existente cu alta din PVC şi geamuri tip termopan, performante energetic, înlocuirea uşilor exterioare existente cu uşi cu tâmplărie şi profile PVC, înlocuirea uşilor existente de acces la garaje, cu uşi tip rulou şi, bineînţeles, montarea unei centrale termice performante pentru căldură şi apă caldă.Vor fi, de asemenea, executate şi o serie de lucrări conexe, între care repararea trotuarelor, înlocuirea completă a acoperişului cu tablă tip ţiglă metalică, realizarea unei rampe pentru accesul în clădire a persoanelor cu handicap locomotor şi alte asemenea conexe absolut necesare. Oricum, proiectul în întregul său va face din sediul SJA Alexandria o unitate de ambulanţă modernă, eficientă şi pregătită permanent pentru a interveni prompt la solicitările cetăţenilor din Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.