Politic

Şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, cu alegerea unui nou preşedinte pe ordinea de zi

Consilierii judeţeni se întrunesc în şedinţă ordinară luni, 27 martie, ordinea de zi fiind deschisă de proiectul de hotărâre privind alegerea peşedintelui Consiliului Judeţean. Astfel, după trei luni în care instituţia a fost condusă de vicepreşedintele Dănuţ Cristescu, prin delegarea atribuţiilor, Consiliul Judeţean se va alege cu un nou preşedinte.

Consiliul Judeţean Teleorman a rămas fără preşedinte, la numai jumătate de an de la alegerile locale, după ce mandatul de deputat al social-democratului Adrian Gâdea a fost validat în Parlament după alegerile parlamentare din decembrie. Astfel, s-a repetat situaţia din 2012, când Liviu Dragnea a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru cea de deputat în Parlamentul României. Singura noutate este, bineînţeles, faptul că, după plecarea lui Adrian Gâdea, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean va fi ales nu uninominal, cum s-a întâmplat cu aproape patru ani în urmă, ci indirect, dintre cei 33 de consilieri judeţeni.

În ceea ce priveşte persoana care-l va înlocui pe Adrian Gâdea la şefia Consiliului Judeţean, cea mai vehiculată variantă este actualul vicepreşedinte Dănuţ Cristescu. Dacă acesta va fi reprezentantul PSD care se va alege cu funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, social-democraţii din judeţ vor face o propunere şi pentru funcţia de vicepreşedinte al instituţiei pe care o deţine, în prezent, Dănuţ Cristescu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.