Eveniment

Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la Prefectura Teleorman

Principalele puncte de pe ordinea de zi: Podul de peste râul Vedea și asigurarea scurgerii în bune condiții a apelor la poduri și podețe pe drumurile din județ

Luni, 21 noiembrie 2016, la Instituția Prefectului Teleorman, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe a cărei ordine de zi s-au aflat stabilirea măsurilor privind circulația în bune condiții pe podul de peste râul Vedea în municipiul Alexandria, analiza situației transmise de Administrația Națională Apele Române privind asigurarea scurgerii apelor la poduri și podețe; aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției al județului Teleorman, precum și analizarea ordinului IGSU nr. 14238 din 31.10.2016 și stabilirea măsurilor ce se impun pentru completarea Registrului de Capabilități.

Potrivit unui comunicat al Instituției Prefectului Teleorman, având în vedere că la această dată lucrările la obiectivul POD pe DN 6, km 85+993 peste râul Vedea în municipiul Alexandria sunt sistate, se impune stabilirea în cadrul CJSU a unor măsuri care să conducă la desfășurarea în bune condiții a traficului în perioada rece și preîntâmpinarea producerii unor blocaje în trafic.

Astfel, în perioadele în care carosabilul va fi acoperit cu zăpadă sau polei, un utilaj al SDN urmează să fie în permanență staționat în imediata vecinătate a podului în lucru, pentru a interveni, de îndată, în vederea curățării carosabilului și împrăștierii de materiale antiderapante.

În cadrul aceleiași ședințe, analiza situației transmise de Administrația Națională Apele Române privind asigurarea scurgerii apelor la poduri și podețe, la punctul al doilea, directorul executiv al Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman, Ion Barbu, a prezentat o situație privind podurile și podețele subdimensionate de pe drumurile comunale și județene din opt comune din județ, care în perioada 2014-2016 nu au putut fi tranzitate din cauza undelor de viitură.

În urma acestei situații prezentate de directorul SGA Teleorman, s-a stabilit transmiterea unei circulare la localitățile vizate și Consiliul Județean Teleorman în vederea cuprinderii în bugetul pe anul 2017 a sumelor necesare pentru realizarea lucrărilor de investiții în vederea măririi capacității de preluare a apelor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.