Politic

Şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, cu două proiecte de hotărâre pe ordinea de zi

Consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţă extraordinară marţi, 9 decembrie, pe ordinea de zi aflându-se două proiecte de hotărâre cu caracter urgent. În acest sens, au fost supuse dezbaterii Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii duratei de implementare a proiectului ,”Reabilitare Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria, judeţul Teleorman” şi a cheltuielilor necesare finalizării acestuia şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii duratei de implementare a proiectului ,”Centru social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale, comuna Saelele, sat Pleaşov, judeţul Teleorman” şi a cheltuielilor necesare finalizării acestuia.

Concret, prima iniţiativă supusă dezbaterii prevede aprobarea prelungirii duratei de implementare a proiectului Reabilitare Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria până la data de 30 iunie 2016, precum şi aprobarea cheltuielilor neeligibile necesare finalizării proiectului în sumă de 5.998.448,48 lei, fără TVA, acoperite din surse proprii şi incluse în bugetul propriu al Judeţului Teleorman pe anul 2016, în timp ce a doua iniţiativă supusă dezbaterii prevede aprobarea prelungirii duratei de implementare a proiectului  “Centru social pentru îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale comuna Saelele, sat Pleaşov, judeţul Teleorman” până la data de 30.06.2016, precum şi aprobarea cheltuielilor neeligibile necesare finalizării proiectului în sumă de 178.920,91 lei, fără TVA.

Aşa cum era de aşteptat, în ce priveşte primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, reprezentanţii opoziţiei liberale din Consiliul Judeţean au cerut lămuriri preşedintelui Consiliului Judeţean, mai ales în contextul în care nu este primul termen de finalizare anulat.

Replica social-democratului Adrian Gâdea n-a întârziat să apară, în acest sens preşedintele Consiliului Judeţean explicând că procedura de achiziţie pentru echipamente şi dispozitive medicale, Lotul 1 şi Lotul 2, nu s-a finalizat şi nici nu poate fi finalizată până la data de 17 decembrie, termenul limită, ceea ce duce automat la necesitatea prelungirii termenului de finalizare a proiectului.

În cele din urmă, ambele proiecte de hotărâre au fost aprobate de consilierii judeţeni cu majoritate de voturi din numărul consilierilor prezenţi la şedinţă. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. Ioana Osanzeana

    a fost prezent si conslierul de RUSII de Vede , Sandu Iliescu ala de-a fost insurat cu o baba hada pentru bani si acum si-a tras una mai tanara cu 30 ani ca a ajuns unul dintre imbuibatii judetului prin furt ? Asta a inglodat spitalul Rusii de V. in datorii de zeci de miliarde pe care primarul DUICA le va achita ca sa-si pastreze omul lui ca director medical. totul pe banii prostilor ce platesc taxe si impozite .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.