Politic

Ședință cu iz de campanie electorală în Consiliul Județean Teleorman

“Aici suntem ca la circ. E o tâmpenie. Ne certăm între noi pe nimic”, sunt cuvintele lui Florică Mara, consilier județean liberal, care ar putea reprezenta și rezumatul ședinței ordinare din 26 august a Consiliului Județean Teleorman. Ședința s-a desfășurat cu participarea consilierilor în ambele variante, o parte cu prezență fizică, o parte în mediul online. Ceea ce a fost însă ieșit din comun, a fost faptul că aproape jumătate din proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi nu au fost adoptate. Deși consilierii județeni și-au argumentat deciziile, uneori, motivele au părut bazate pe divergențele dintre partide, și nu pe interesele cetățenilor teleormăneni. Din cele 15 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, doar câteva au fost adoptate în unanimitate.

Subiectul de nerezolvat al Centrului de Îngrijire și Asistență Olteni

Primul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a vizat “acordul Consiliului Județean Teleorman pentru efectuarea unor lucrări la imobilul situat în comuna Olteni, proprietate publică a județului Teleorman”. Fiind un subiect dezbătut de foarte multe ori în cadrul ședințelor de consiliu de la descoperirea problemelor cu care se confruntă persoanele de la Centrului de Îngrijire și Asistență Olteni, și de data aceasta au existat interpelări ale consilierilor, cel mai vocal, din cadrul întregii ședințe, fiind Florin Titirișcă, consilierul județean liberal.

Astfel, Florin Titirișcă a cerut clar și răspicat “demiterea de onoare” a conducerii centrului de la Olteni, precizând că “ce se întâmplă e mizerabil”, exprimându-și, totodată, și acordul de a înființa un nou centru, nu de a da o “spoială de câteva sute de milioane” pe actuala clădire. După această interpelare a consilierului județean liberal, tensiunea a crescut atât în sală, cât și în mediul online, fiind un schimb de replici ironice între cel care a făcut interpelarea, Adrian Gâdea, președintele CJT, Adrian Florescu, vicepreședintele CJT, Eugen Vlad și Florea Voicilă, consilieri județeni social-democrați, dar și Dan Popescu, consilier județean liberal. În final, după minute în șir de replici care atacau mai mult persoanele și partidele, decât să caute soluționarea problemei reale de la Olteni, proiectul nu a fost adoptat.

Tensiuni asupra subiectului gardului de la Spitalul de Psihiatrie Poroschia în valoare de 300.000 de lei

În continuare, un alt subiect care a încins spiritele în sala de ședință a fost reprezentat de suma prevăzută în proiectul de hotărâre privind “acordul Consiliului Județean Teleorman pentru efectuarea unor lucrări la imobilul Spitalul de Psihiatrie Poroschia, proprietate publică a județului Teleorman”. Interpelarea a fost făcută, ca și în cazul tuturor celorlalte proiecte neaprobate, de către Florin Titirișcă, deoarece nu a fost “lămurit de ce atunci când colega mea, Raluca, a vrut să facă un proiect pentru copii (…) cu rechizite, ați refuzat, iar pentru un gard vreți să aprobăm aproape cinci miliarde de lei”, adresându-se direct lui Adrian Gâdea, președintele CJT. În cele din urmă, după minute în șir discutând pe tema sumei, cât și dacă sunt necesari 300.000 de lei pentru gardul de la Spitalul de Psihiatrie Poroschia, rezultatul a fost, și în an acest caz, neadoptarea proiectului.

Discuție aprinsă pe tema scoaterii la concurs a anumitor funcții publice

De la o interpelare a lui Florin Titirișcă la proiectul de hotărâre privind postul de manager de la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, prin care acesta își exprimă opinia în legătură cu lipsa de transparență a CJT în privința funcțiilor publice – “doriți ca orice persoană să aibă acea funcție pe viață, deoarece sunt mereu aceleași persoane”, a pornit un adevărat schimb de replici ironice între Adrian Gâdea, președintele CJT, și Raluca Fedeleș, vicepreședintele. În urma spuselor președintelui, cum că el nu a împiedicat vreo persoană să se înscrie la concurs, Raluca Fedeleș i-a spus, făcând referire la acesta în mod direct, că “noi nu scoatem posturile la concurs; ne aducem persoanele apropiate”.

One Comment

  1. Cita vreme o mare parte dintre consilieri judeteni , sunt persoane fara pregatire profesionala adecvata acelor functii , fara cariere profesionale in spate , impostori cu licente cumparate de la ” fabrici de diplome ” , plantati acolo de PARTID , judetul Teleorman nu se poate dezvolta si prospera ! Nu are cum !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.