Până nu demult, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria nu se putea vorbi decât de existenţa secţia de Otorinolaringologie-ORL, asta pentru că singurul medic specialist în otorinolaringologie părăsise spitalul de ceva timp şi lucra, sporadic, adică una două-zile pe săptămână, câteva ore pe zi, ba pe la spital, ba în regim privat, nu dădea nici un fel de siguranţă suferinzilor care aveau nevoie de consult de specialitae. Ba mai mult, trebuiau să se roage să nu se îmbolnăvească în ziua când medicul respectiv nu avea program, pentru că nu avea cine să-i trateze.
Mulţi teleormăneni mergeau şi în regim privat, alţii luau calea Bucureştiului, dar cele mai grave erau situaţiile de urgenţă, când pacienţii odată ajunşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, aşteptau un specialist să-i consulte şi nimeni nu putea acorda asistenţă medicală de specialitate. Nici acum lucrurile nu sunt prea grozave, în sensul că personalulul de specialitate la ORL, adică medicii, sunt puţini şi nu pot asigura permanenţa, dar situaţia este mai bună.
Astfel, de câteva luni bune, la spitalul judeţean este încadrat un medic specialist în otorinolaringologie, iar de două săptămâni, potrivit directorului medical al spitalului Ioana Zahiu, un alt medic, o doamnă doctor, a fost încadrat la ORL, însă secţia rămâne în continuare deficitară, cei doi medici noi neputând acoperi o gardă. Ca şi în cazul altor secţii, pacienţii trebuie să se prezinte la noile cadre medicale cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist şi cu dovada calităţii de asigurat, sau în regim de urgenţă, în timpul programului, deoarece, după cum am precizat, la ORL nu se face gardă. (C.P.)
VA ROG SA PREZENTATI SITUATIA MEDICILOR DIN SPITALUL JUDETEN CARE AU SI CABINETE PRIVATE.
IN FELUL ACESTA SITUATIA ESTE………REZOLVATA