Eveniment

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Alexandria va fi dotată cu aparatură medicală de ultimă generație, prin programul “Împreună din prima zi”

Organizația Salvați Copiii România şi Fundaţia OMV Petrom dau startul ediţiei a doua a programului “Împreună din prima zi”, prin dotarea a încă 16 unități medicale: secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală și obstetrică-ginecologie din 12 județe ale țării. Investiția de 1,5 milioane de euro va include dotarea cu echipamente medicale performante de monitorizare a stării de sănătate a nou-născuților. Astfel, numărul total al spitalelor dotate prin programul “Împreună din prima zi” se ridică la 60, iar investiția totală este de 2,5 milioane de euro.

Printre cele 16 spitale, se numără și Spitalul Județean de Urgență Alexandria, a cărei Secție de neonatologie, în care sunt îngrijiți anual în jur de 1.200 de nou-născuți, va fi dotată cu echipamente medicale.

Unitățile medicale vor fi dotate cu aparatură medicală de ultimă generație de monitorizare și menținere a stării de sănătate a nou-născuților, de exemplu: ecocardiograf, electroencefalograf, ventilator, bancă de lapte. Astfel, nou-născuții cu probleme majore vor putea primi îngrijire adecvată, fără a se pierde timp vital prin căutarea unor soluții de transfer la spitalele care au aparatura necesară.

“Sistemul de sănătate din România rămâne unul cu multiple vulnerabilități și necesită atenție și implicarea atât a autorităților, cât și a societății civile. Astăzi, diferența dintre viață și moarte o face calitatea aparaturii medicale, dar și disponibilitatea ei: în multe cazuri unde spitalul nu este dotat corespunzător, timpul pierdut pentru a căuta soluții de transfer într-un centru medical care să aibă un ventilator de suport respirator, de exemplu, se poate transforma într-o dramă pentru familie”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

“Primul proiect al Fundației OMV Petrom «Împreună din prima zi» are rezultate concrete pentru cele 45 de secții de neonatologie și maternități, care au fost dotate cu peste 170 de echipamente medicale performante. România se confruntă cu o incapacitate mare de a răspunde nevoilor de îngrijire neonatală, de aceea, prin aceste dotări, Fundația OMV Petrom își continuă misiunea de a susține reducerea mortalității infantile”, a declarat Amalia Fodor, Director Executiv Fundaţia OMV Petrom.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.