Social

Seară specială la muzeu / Noaptea Muzeelor și aniversarea a 70 de ani la înființarea instituției județene

“7 DECENII ÎN 7 ORE” – sub acest generic, Muzeul Judeţean Teleorman marchează sâmbătă, 14 mai 2022,  a XVIII-a ediţie a Nopţii Muzeelor.

Între orele 17.00 – 24.00, instituţia propune vizitatorilor să petreacă o seară specială și să se bucure alături de reprezentanții muzeului de aniversarea a 70 de ani de la înființarea Muzeului Județean Teleorman.

Cei care vor trece pragul vor putea vizita expoziţiile permanente – „Înapoi în timp”- Arheologie şi Numismatică în judeţul Teleorman; Aspecte etnografice teleormănene – şi temporare – 1 mai 1952 – 1 mai 2022 – Muzeul Judeţean Teleorman la a LXX-a aniversare; Societăţi de asigurare şi bănci româneşti în obiecte promoţionale – colecţia Alexandru Ivan, Bucureşti; Exponatul lunii mai – Vasul zoomorf de la Alexandria „Gorgan”.

Între orele 20.00 – 21.30, vizitatorii sunt invitați la o prezentare de costume populare tradiționale din Teleorman și la momente folclorice tradiționale desfășurate în cadrul expoziției permanente de etnografie, moment realizat cu colaborarea Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman.

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor va marca și împlinirea a 581 de ani de la prima atestare a județului Teleorman (14 mai 1441) printr-o expoziție fotografică intitulată „Teleormanul necunoscut” și prin proiecția filmului documentar „Județul Teleorman”, realizat în 1994 de R.A. Studioul Cinematografic „Sahia Film”. Proiecția filmului va avea loc între orele 18.00 – 19.30 și 20.00 – 21.30 în spațiul amenajat la etajul 1 al muzeului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.